Annonce
Middelfart

Flere veteraner og udsendte end forventet: Nu har Middelfart Kommune forbedret indsatsen

- Det kræver, at vi måske er en tand mere opmærksomme, fleksible og villige til at gå en ekstra meter for de af vores borgere, som har været veteraner, sagde borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) kort før han underskrev den officielle aftale mellem Veterancentret og Middelfart Kommune. Foto: Sofie Højlund

I Middelfart Kommune har man fundet ud af, at der er langt flere veteraner og udsendte soldater, end man troede. Derfor underskrev borgmester Johannes Lundsfryd (S) tirsdag en aftale, der skal forstærke indsatsen for kommune veteraner.

Nordvestfyn: Fremover kan veteraner i Middelfart Kommune få bedre hjælp og støtte. Det sker, efter en samarbejdsaftale med Veterancentret i Fredericia blev underskrevet tirsdag formiddag.

I 2016 lancerede regeringen et servicetjek af de danske veteraner, der skulle sikre et fortsat fokus på indsatsen for veteraner og deres pårørende. Servicetjekket har affødt en samarbejdsaftale mellem de danske kommuner og Veterancentret, der er et center, som yder en livslang støtte til veteraner. Centret består af militærpsykologer, socialrådgivere og rådgivere, der kan hjælpe veteraner tilbage på arbejdsmarkedet.

Et tilbud, der, ifølge borgmester Johannes Lundsfryd (S), er et større behov for end man først anede.

- I starten havde vi en forestilling om, at der ikke var særlig mange udsendte i Middelfart Kommune. Men efter vi har gjort det op, viser det sig, at flere hundrede mennesker i kommunen er eller har været udsendt, og deriblandt er der nogle, der har ar på sjælen og har behov for hjælp til forskellige udfordringer i hverdagen, siger han og fortsætter:

- Her kan den ekspertise og viden om veteraner Veterancentret har, hjælpe os med at forstå de behov, og hjælpe vores veteraner bedst muligt.

Annonce
Borgmester Johannes Lundsfryd underskrev tirsdag aftalen, der skal styrke indsatsen for nordvestfyns veteraner. Foto: Sofie Højlund

Veterancentret kan hjælpe

Samarbejdsaftalen kommer til at gøre det nemmere for kommunens ansatte at få hjælp og rådgivning til vejledning af de veteraner, der har mén efter deres udsendelser.

- Vi kan hjælpe veteranerne ind i de etablerede systemer - altså ting som at skulle i job, til møder i jobcentret eller hvis de har brug for daglig støtte. Vores opgave er at være med til at gøre dem trygge, siger Laila Veje, der er socialrådgiver i Veterancentret i Fredericia.

Da aftalen var underskrevet holdt hun i fællesskab med Preben Gerhard, der er opsøgende rådgiver hos Veterancentret,et oplæg for ansatte i Middelfart Kommune for at gøre dem klogere på de danske veteraner.

Veterancentret har i øjeblikket samarbejdsaftaler med 18 danske kommuner og er i dialog med yderligere 40 kommuner om fremtidigt samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];