Annonce
Indland

Flere varme hænder til patienterne

Over 15 millioner kroner til Odense Universitetshospital skal mindske overbelægningen på pressede afdelinger

Annonce

En akut saltvandsindsprøjtning på 15,6 millioner kroner. Det kan patienter og personale på Odense Universitetshospital, (OUH), se frem til at modtage inden for få uger.

Pengene, som er bevilget via finanslovsaftalen for 2016, skal gå til en øjeblikkelig indsats rettet mod særligt pressede sygehusafdelinger, der ofte er ramt af overbelægning med patienter på gangene og fortravlede sygeplejersker.

En af de afdelinger, som nu bliver tilgodeset, er mave-tarm medicinsk afdeling, som Fyens Stiftstidende tidligere har sat fokus på. I løbet af 12 måneder var der 126 dage med overbelægning. Finanslovsmidlerne sikrer nu, at afdelingen kan oprette tre nye permanente plejestillinger og to ekstra senge.

57-årige Gitte Havmøller fra Langeskov har flere gange oplevet, hvordan den mas-sive overbelægning på mave-tarm medicinsk afdeling påvirker patienterne.

- Der har ligget patienter på gangene, og personalet laver flere fejl, fordi det har alt for travlt, siger Gitte Havmøller, der har været indlagt på afdelingen fem gange indenfor de seneste to år.

Det er ikke kun i år, at der er flere penge til OUH via finanslovsaftalen. I 2017 og 2018 får sygehuset omkring syv millioner kroner ekstra årligt, og derefter er der lagt op til et varigt økonomisk løft på 5,2 millioner kroner.

Dermed er en stor del af finanslovsmidlerne midlertidige.

Alligevel forventer Niels Nørgaard Pedersen, administrerende direktør på OUH, at pengene vil gøre gavn på længere sigt. Han peger på, at en del af midlerne skal bruges på ændre arbejdsgangene på afdelingerne, for at gøre det daglige pres mindre.

- Håbet er, at forandringerne er så godt indarbejdet, når pengene er brugt op, at vi kan få en længerevarende gevinst ud af dem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce