Annonce
112

Flere vækket af eksplosion i nat: Politiet mistænker mand for brand under lejligheder

Natten til mandag opstod en eksplosionsagtig brand i kælderen under ejendommen i Nygade 52 i Middelfart. Foto: Local Eyes.
En 44-årig mand er anholdt og skal mandag afhøres efter en eksplosionsagtig brand i en beboelsesejendom i Middelfart natten til mandag.

Middelfart: Flere beboere i ejendommen på Nygade 52 i Middelfart blev i nat vækket på en voldsom måde. Klokken 03.20 opstod der en ekslosionsagtig brand i kælderen under ejendommen, oplyser Fyns Politi.

- Der var flere personer, som opholdt sig og sov i ejendommen, da eksplosionen skete. Den var så kraftig, at der faktisk skete skade på gulvet i stueetagen - så meget løftede det sig, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Da politiet kom til stedet, blev en 44-årig mand kort efter anholdt og sigtet for brandstiftelse. Lars Thede kan ikke løfte sløret for, hvorfor politiet anholdt manden, men blot sige, at forskellige omstændigheder peger på, at han er interessant for sagen.

Manden har ifølge politiet tilknytning til ejendommen - om det betyder, at han selv bor der, vil politiet endnu ikke præcisere.

- Han er lige ankommet til politigården og skal nu undersøges og afhøres, siger vagtchef Lars Thede.

Branden i kælderen er slukket, og mandag morgen er skadeservice-folk i gang med at udbedre de skader, som er opstået. Så vidt vagtchefen er orienteret, har det ikke været nødvendigt at evakuere nogen af ejendommens beboere.

Ifølge døgnrapporten fra Fyns Politi er en person blevet forbrændt i ansigtet i forbindelse med branden.

Annonce
En mand, som ifølge Fyns Politi har tilknytning til ejendommen, er blevet anholdt og sigtet for brandstiftelse. Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce