Annonce
Nordfyn

Flere ure og smykker stjålet: Indbruddene fortsætter på Nordfyn

Indbrudene fortsætter i det nordfynske. Genrefoto: Gerard Bezard

November har indtil videre været højsæson for tyve, hvilket to nordfynske indbrud eller forsøg på samme hver dag i denne uge indtil videre vidner om.

Nordfyn: Efter weekendens indbrudsbølge, hvor især Søndersø-området blev ramt, er indbruddene fortsat kontinuerligt i denne uges tre første dage.

Mandag fandt to indbrud sted. Et på Rugårdsvej nær Morud, hvor indbrudstyven brød ind via et kældervindue og gennemrodede samtlige af husets rum. Det andet indbrud fandt sted mellem Gamby og Hindevad på Flytterupgyden, hvor et badeværelsesvindue var forsøgt brudt op, men uden held.

Samme dag blev en minigraver af typen Schaeff TC19 i koksgrå/hvid farve med logoet Gartneren stjålet fra en parkeringsplads på Carlsvej i Søndersø.

Annonce

Flere ure stjålet

Tirsdag fandt ligeledes to indbrud sted. Det første på Søndersøvej, hvor et vindue blev opbrudt, og computer, iPad, fladskærm, smykker, samt to Skagens-ure blev stjålet.

Højagervej mellem Søndersø og Særslev stod også for skud, da et husvindue blev knust med sten, og blandt andet et Tommy Hilfiger-ur og et smykkeskrin blev taget.

Onsdag måtte endnu et hus på Søndersøvej lide under et indbrud, da en terrassedørs glas blev smadret med brosten, hvorefter tyvene tog en blå sparegris og flere smykker.

Samme dag blev der forsøgt indbrud i et hus i Hestehaven i Veflinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce