Annonce
Nordfyn

Flere ure og smykker stjålet: Indbruddene fortsætter på Nordfyn

Indbrudene fortsætter i det nordfynske. Genrefoto: Gerard Bezard

November har indtil videre været højsæson for tyve, hvilket to nordfynske indbrud eller forsøg på samme hver dag i denne uge indtil videre vidner om.

Nordfyn: Efter weekendens indbrudsbølge, hvor især Søndersø-området blev ramt, er indbruddene fortsat kontinuerligt i denne uges tre første dage.

Mandag fandt to indbrud sted. Et på Rugårdsvej nær Morud, hvor indbrudstyven brød ind via et kældervindue og gennemrodede samtlige af husets rum. Det andet indbrud fandt sted mellem Gamby og Hindevad på Flytterupgyden, hvor et badeværelsesvindue var forsøgt brudt op, men uden held.

Samme dag blev en minigraver af typen Schaeff TC19 i koksgrå/hvid farve med logoet Gartneren stjålet fra en parkeringsplads på Carlsvej i Søndersø.

Annonce

Flere ure stjålet

Tirsdag fandt ligeledes to indbrud sted. Det første på Søndersøvej, hvor et vindue blev opbrudt, og computer, iPad, fladskærm, smykker, samt to Skagens-ure blev stjålet.

Højagervej mellem Søndersø og Særslev stod også for skud, da et husvindue blev knust med sten, og blandt andet et Tommy Hilfiger-ur og et smykkeskrin blev taget.

Onsdag måtte endnu et hus på Søndersøvej lide under et indbrud, da en terrassedørs glas blev smadret med brosten, hvorefter tyvene tog en blå sparegris og flere smykker.

Samme dag blev der forsøgt indbrud i et hus i Hestehaven i Veflinge.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

OB scorer millioner

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce