Annonce
Kerteminde

Flere unge bliver smittet med coronavirus: Det er svært at isolere familier

Arkivfoto: Mads Dalegaard
Mange af corona-tilfældene i Kerteminde Kommune knytter sig til unge mellem 11 og 20 år.
Annonce

Nordøstfyn: I nogle dage så det ud som om, at smittetallet i Kerteminde Kommune var på vej ned, men torsdag lyder incidenstallet på 75.8. Det betyder, at der inden for den seneste uge er 18 borgere i kommunen, der har fået at vide, at deres test var positiv.

Anders Bjældager, der er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, fortæller, at mange af tilfældene knytter sig til unge mellem 11 og 20 år.

Nogle af dem kommer fra kommunens egne folkeskoler. Lige nu er Kerteminde Byskoles 8. årgang hjemsendt på grund af coronasmitte. Men der er også tilfælde fra private - og efterskoler, fortæller kommunaldirektøren.

- Vi har nogle tilfælde af elever, der kommer hjem fra efterskoler, fordi der har været covid-19-smitte på efterskolen, og så registres smitten jo på den hjemmeadresse, de har her i kommunen, forklarer han.

- Vi kan også se, at smitten spreder sig ud i de unges familier, fordi det er supersvært at isolere sig fuldstændigt og måske også hurtigt nok.


Vi har nogle tilfælde af elever, der kommer hjem fra efterskoler, fordi der har været covid-19-smitte på efterskolen, og så registres smitten jo på den hjemmeadresse, de har her i kommunen.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Kommunaldirektøren understreger, at der ikke er nogen kritiske tilfælde af corona.

Der har på det seneste heller ikke været ældre borgere, der har været smittede.

- Og det er jo i hvert fald positivt, fastslår han.

Kerteminde Kommune evaluerer løbende, om der er noget i deres procedure, som den kan justere på lokalt eller generelt, men lige nu er der ikke nogen nye tiltag på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce