Annonce
Odense

Flere ungdomsboliger er på vej i Gartnerbyen

Set fra Middelfartvej: I baggrunden langs jernbanen er der ungdomsboliger og familieboliger, der er indflytningsklare til sommer. I forgrunden, der hvor fest-pavillonen står, skal FAB ungdomsboliger stå klar til studiestart 2020. Foto: Jesper Mads Eriksen
Fyens Almennyttige Boligselskab er klar med 49 nye ungdomsboliger til studiestart 2020.

Set fra Middelfartvejs jernbane-viadukt er Gartnerbyen et imponerende, men også lettere kaotisk, skue. Det vrimler med maskiner, der er i gang med at nedbryde Gasas tidligere lagerhaller. I periferien af det store område er de første boligblokke skudt op, og flere er på vej i et område, der med tiden bliver en helt lille selvstændig bydel med omkring 3000 indbyggere.

Oppe fra viadukten kunne man mandag eftermiddag også skimte en rød-hvid, midlertidig pavillon af den slags, der signalerer festivitas. Den synede ikke af meget i forhold til det mægtige område, men den var der, og det var der en god grund til.

Fyens Almennyttige Boligselskab (FAB) havde inviteret til første spadestik for et byggeri, der kommer til at omfatte 49 ungdomsboliger - til hvad der betegnes som konkurrencedygtig udlejningspris. Byggeriet kommer til at ligge i hjørnet op mod jernbanen og Middelfartvej. Og det kommer til at ligge tæt på en anden boligblok, som allerede er skudt op: Her har Arbejdernes Boligforening Odense 85 ungdomsboliger klar til indflytning efter sommerferien.

FAB's 49 ungdomsboliger i Gartnerbyen bliver først en realitet om yderligere et år, og er således klar til indflytning, når der er studiestart i 2020.

Annonce

Samarbejde

FAB's 49 ungdomsboliger bliver alle på 50 kvadratmeter med køkken og bad, og de vil have sydvestvendte altaner eller terrasser. FAB-formand Erling Nielsen er sikker på, at der vil blive rift om dem, når de er klar til indflytning i sommeren '20.

- Det er attraktive boliger i en levende bydel tæt på centrum, tæt på letbanen, tæt på institutioner og skoler og lige midt i et veltænkt og ambitiøst udført byområde. Det bliver en populær afdeling, lød det fra Erling Nielsen, da han holdt festtale.

Og så er der en ekstra detalje ved nybyggeriet. FAB er nemlig blevet enig med Arbejdernes Boligforening Odense, der jo har 85 ungdomsboliger klar til indflytning til sommer, om at bygge et hus mellem de to blokke med ungdomsboliger. Det skal blandt andet rumme vaskeri og andre fælles faciliteter.

FAB-formand Erling Nielsen tog det første spadestik til ungdomsboligerne sammen med tidligere borgmester Anker Boye, der er bestyrelsesformand for Gartnerbyen, som ungdomsboligerne er en af mange brikker i.

Anker Boye er svært begejstret over Gartnerbyen som sådan:

- Tænk at det efter alle de år med tonstunge lastbiler gennem Bolbro er lykkedes at få Gasa flyttet ud til, hvor det logistisk bør ligge, lød det fra eks-borgmesteren, der glæder sig til at se Gartnerbyen skyde op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce