Annonce
Fyn

Flere uheld og en civil anholdelse: På seks dage er 22 blevet sigtet for sprit- eller narkokørsel

Fra fredag eftermiddag frem til natten til onsdag har Fyns Politi sigtet 22 bilister og knallertkørere for at køre i påvirket tilstand. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.
Fyns Politi standser fortsat mange bilister og knallertkørere, der er påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer.

Fyn: Politiet på Fyn har siden weekenden jævnligt haft brug for alkometer og især narkometer. I perioden fra fredag eftermiddag til lidt efter midnat natten til onsdag har politiet sigtet i alt 22 personer for at køre bil eller knallert i påvirket tilstand. Det fremgår af politiets døgnrapporter.

I flere af sagerne er den påvirkede fører blevet sigtet efter at have forårsaget et færdselsuheld. Fredag klokken 17.51 var tre biler involveret i et sammenstød på Hjallesevej i Odense, da en spirituspåvirket bilist ramte en bil, som holdt stille for en tredje bil, der skulle svinge til venstre.

Lørdag aften gik det galt på Assensvej syd for Bogense, hvor en mandlig bilist ud for Middelfartvej mistede herredømmet over sin bil og endte i grøften - efter han havde ramt et vejskilt. Han blev alkometertestet til en promille på 1,42.

Lidt efter klokken seks søndag morgen demonstrerede en mand i Odense, hvorfor alkohol og bilkørsel er en dårlig kombination, da han på Læssøegade mistede herredømmet over sin bil. Den skred ud og ramte både en postkasse, en hæk, et el-skab og et hegn, før manden fik standset bilen. Han blev alkometertestet til en promille på 0,84.

Så galt nåede det ikke at gå for en 43-årig mand fra Faaborg-Midtfyn, som sent lørdag aften blev standset i sin bil i Kirkegade i Rudkøbing. Det var ikke politiet, men en anmelder, som vurderede, at manden bag rattet var spirituspåvirket - og det lykkedes anmelderen at standse bilen og tage nøglerne fra føreren, hvorefter politiet blev tilkaldt. Anmelderens vurdering viste sig at være rigtig - føreren af bilen blev alkometertestet til en promille på 1,3.

Annonce

Flere havde taget stoffer

I et flertal af de 22 sager, som politiet har opdaget, var det imidlertid ikke alkohol, men et euforiserende stof, som gjorde føreren af en bil eller knallert farlig i trafikken. Mandag eftermiddag blev en bilist således standset på Walkendorffsvej i Svendborg og bedt om at forlade bilen, da en narkometertest gav positivt udslag. Han var i forvejen fradømt førerretten, oplyser Fyns Politi.

Og politiet har fået fat i flere påvirkede trafikanter i Svendborg. Lørdag eftermiddag blev en 35-årig mand fra Svendborg standset på Fåborgvej, hvor han blev sigtet for at køre knallert efter at have indtaget euforiserende stoffer. Samme sigtelse fik en 22-årig mand, også fra Svendborg, en halv time senere, da han blev standset på Færgevej.

Tirsdag formiddag havde politiet igen god brug af et narkometer, da to knallertkørere inden for en halv time blev sigtet for at køre under påvirkning af euforiserende stoffer. Klokken 10.44 blev en knallertkører sigtet for at køre påvirket på knallert, uden kørekort og uden hjelm. Knap en halv time senere blev endnu en knallertkører standset på Høje Bøge Vej, hvor han kørte frem for rødt lys. Også han blev testet positiv i en narkometertest.

En time senere var det en bilist i Svendborg, der blev bedt om at forlade sin bil efter en narkometertest. Bilisten blev standset ved krydset Hjerteparken/Mølmarksvej. Yderligere en bilist blev klokken 1.15 natten til onsdag standset og sigtet for narkokørsel på Skårupøre Strandvej.

- Vi kunne standse mindst lige så mange

Forrige weekend, 23.-24. marts, stoppede politiet 14 spritbilister i løbet af to døgn.

- Desværre er det ikke usædvanligt, for jeg frygter, at hvis vi havde samme fokus på det hver weekend, ville vi kunne standse mindst lige så mange, sagde vagtchefen dengang til Fyens.dk.

En af synderne, som politiet opdagede forrige weekend, var en 45-årig mand, som blev standset på Huggetvej lidt vest for Bogense og fik målt en høj alkoholpromille. Da politipatruljen lavede en kontrolmåling efter 20 minutter, var promillen ikke faldet, men tværtimod steget, og mandens bil blev derefter beslaglagt på stedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce