Annonce
Kerteminde

Flere tidspunkter end normalt: Julegudstjenester bliver corona-venlige

Kerteminde Kirke vil med stor sandsynlig have flere julegudstjenester end normalt set i lyset af corona-restriktionerne. PR-foto
Under coronakrisen har kirkerne haft begrænsninger på antallet af kirkegængere, og sådan bliver det med al sandsynlighed også til julens gudstjenester.
Annonce

Nordøstfyn: I Kerteminde Kirke må der for tiden maksimalt befinde sig 100 mennesker på samme tidspunkt, og det kan få den konsekvens, at det i år bliver afholdt flere tjenester end normalt. Vi har spurgt tre præster fra Kerteminde, Munkebo og Mesinge om, hvordan de har tacklet planlægningen.

1. Betina Noer Rasmussen, sognepræst i Kerteminde-Drigstrup Kirker

Betina Noer Rasmussen, sognepræst i Kerteminde og Drigstrup

- Vi forsøger at planlægge, men det kan vi ikke rigtigt. Som udgangspunkt har vi lidt flere tjenester end, hvad vi normalt vil have. Vi kan i sagens natur ikke være lige så mange, som vi plejer. Vi forsøger at annoncere så vidt muligt, når vi nærmer os om, hvad mulighederne er.

- Vi sender et kirkeblad ud nu her, der også dækker december måned, men der kommer simpelthen til at være et blank punkt på den 24. december, fordi vi endnu ikke ved, hvad retningslinjerne er. Vi har været nødt til at tænke tidligt i, hvad i alverden, vi gør i år.  Der kommer til at hænge annoncering nede ved kirken på kirkedøren, og så har vi en annonce i ugeavisen, som vi bruger sammen med Facebook og vores hjemmeside.

2. Iben Bager Sjødahl, sognepræst i Munkebo Kirke

Munkebo Kirke. Privatfoto

- Vi vil selvfølgelig annoncere vores julegudstjenester på et senere tidspunkt, når vi ved noget. Det er helt sikkert, så folk har en chance for at finde ud af det. Det er endnu lidt for tidligt at sige, om de kommer til at ligge lige der, hvor de plejer.

3. Rikke Aagaard Nielsen, sognepræst ved Mesinge Kirke

Fra en tidligere gudstjeneste i Mesinge Kirke. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- På Hindsholm prøver vi at løse det i fællesskab. Det vi gør er, at vi simpelthen har flere tjenester for børnefamilier og før jul også. Vi har for eksempel gudstjeneste lillejuleaften. Vi har sat flere tjenester ind den 24. december. Det er blevet til rigtig mange tjenester i dagene op til jul. 

- Vi lejer ikke en hal eller noget. Vi har fire kirker på Hindsholm, og der prøver vi at fordele det rundt i kirkerne. Vi har et tæt samarbejde gennem Kerteminde-Hindsholm, så vi løser det i fællesskab og kan også henvise til hinanden. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce