Annonce
Nordfyn

Flere tømrere på vej: Tømrervirksomheds jobjagt ser ud til at ende godt

Jeppe Kuhlmann, indehaver af JK Byg & Montage i Bogense, er tæt på at ansætte to tømrere. Arkivfoto: Henrik Larsen
Efter at tømrervirksomheden JK Byg & Montage i Bogense fortalte, at de har svært ved at besætte ledige tømrerjob, har de modtaget et væld af henvendelser fra interesserede. - Vi er meget tæt på at ansætte to tømrere, fortæller indehaver Jeppe Kuhlmann.

Bogense: En uge efter at Jeppe Kuhlmann, indehaver af JK Byg & Montage, fortalte, at han næsten havde opgivet at finde tømrere til flere ubesatte job, er der lys forude. Faktisk så meget, at han er på nippet til at ansætte to tømrere.

- Artiklen har gjort, at vi har fået rigtig mange henvendelser. Så det har været meget positivt. Jeg har haft fem til samtale og regner med at lave aftale med to af dem, fortæller Jeppe Kuhlmann og tilføjer, at det kan komme på tale at ansætte endnu flere, eventuelt på ikke helt så bindende ansættelsesaftaler.

Annette Just, organisationssekretær i fagforbundet Bygningsarbejderne Fyn, blev noget forbløffet, da hun læste artiklen.

- Vi har omkring 75 ledige tømrere, fortæller hun og undrer sig over, at Jeppe Kuhlmann ikke henvendte sig til dem.

- Vi vil kunne henviste til rigtig mange kvalificerede tømrere, som ville være interesseret og i stand til at begynde med det samme.

Annonce

Mange muligheder

Annette Just betoner, at de ledige tømrere besidder en så bred vifte af kompetencer, at Jeppe Kuhlmann ville kunne få de kompetencer, han efterspørger.

- Vores samarbejde med Jeppe har fungeret fint, og jeg er også sikker på, at vi kan hjælpe ham med at finde de tømrere, han mangler til de ledige stillinger.

For Jeppe Kuhlmann var det et bevidst valg ikke i den situation at henvende sig til fagforbundet. Hvilket bunder i traditioner.

- Vi har altid oplevet, at det har fungeret bedst at ansætte folk, som selv har henvendt sig til os. Vi har gode erfaringer med mund til mund metoden, forklarer han.

JK Byg & Montage har 26 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce