Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flere skal snøre travestøvlerne: 25-30 gåværter søges i Faaborg-Midtfyn

Gåværterne skal være med til at motivere andre til at komme op af sofaen og ud i naturen. Arkivfoto
Et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, DGI-Fyn og Bevæg Dig For Livet skal få flere borgere op af sofaen og ud i gåfællesskaber. Første skridt tages ved at uddanne gåværter.

Faaborg-Midtfyn: En gåtur gavner fysikken, men psyken trænger også til at blive luftet efter et år med begrænsninger på fællesskabet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune, som i samarbejde med DGI-Fyn og Bevæg Dig For Livet - Løb & Gang vil uddanne 25-30 gåværter.

Gåværterne skal invitere borgere ind i gåfællesskaber og med på gåture.

Annonce

- Danmark går sammen. Det har vi jo virkelig oplevet de seneste måneder, hvor stierne har været travle som aldrig før. Det er fantastisk at se, at så mange går ture sammen og hver for sig. Men selv om der er mange på stierne, så tror jeg, at der sidder endnu flere, der gerne vil inviteres med på en gåtur. Vi vil gerne støtte dem, der har lyst til både de korte og lange ture, siger Hans Sørensen, der er direktør i DGI-Fyn.


At gå sammen skaber et helt særligt fællesskab. Det er samtidig en aktivitet, der tilgodeser både vores fysiske og mentale sundhed, og det tror jeg, vi alle har brug for oven på en vinter som i år.

Kasper Glent-Rolle, koordinator for Bevæg Dig For Livet i Faaborg-Midtfyn Kommune


En aktiv kommune

Som gåvært bliver man klædt på med værktøjer og erfaringer fra andre, der har startet lokale gåhold både før og under coronaperioden.

Opstarten af gåfællesskaber er startskuddet på en visionsaftale, der blev indgået i efteråret 2020, hvor Faaborg-Midtfyn Kommune har sat sig som mål, at 75 procent af borgerne skal være aktive, og minimum 50 procent skal være en del af foreningslivet i 2025.

Om projektet

Faaborg-Midtfyn Kommune har afsat 50.000 kroner til projektet, som bliver suppleret med 50.000 kroner af Bevæg Dig For Livet - Løb & Gang.

Pengene skal bruges til at uddanne gåværter og klæde dem på i Bevæg Dig For Livet-jakke samt til at synliggøre projektet, så flest mulige borgere får glæde af det.

Derfor er det også vigtigt, at gåfællesskaberne bliver til i samarbejde på tværs af foreninger, forvaltninger, frivillige og ansatte i kommunen.

Det glæder Kasper Glent-Rolle, der er projektkoordinator for Bevæg Dig For Livet i Faaborg-Midtfyn Kommune, at der startes gåfællesskaber op netop nu.

- At gå sammen skaber et helt særligt fællesskab. Det er samtidig en aktivitet, der tilgodeser både vores fysiske og mentale sundhed, og det tror jeg, vi alle har brug for oven på en vinter som i år, fortæller han.

Har du lyst til at blive frivillig gåvært, kan du høre mere på et webinar onsdag 3. marts kl. 19.00. Det varer en time og er for alle fra hele landet. Læs mere på www.bevaegdigforlivet.dk/gang

Der bliver holdt opstartsmøder i henholdsvis Ringe og Faaborg i midten af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce