Annonce
Odense

Flere skal i arbejde: Den fulde effekt af millioninvestering lader vente på sig

Susanne Crawley Larsen (R) satte i byrådssalen onsdag spørgsmålstegn ved, om faldet i Odenses ledighed overhovedet skyldes, at folk er kommet i job, eller om de blot er flyttet til en anden kategori af ledige og ikke længere tæller med i statistikken. Arkivfoto: Michael Bager

Der er brug for tålmodighed, før resultaterne af den 72 millioner kroner store investering i at få flere ud af arbejdsløshedskøen for alvor viser sig, lød det onsdag i byrådssalen.

Ledigheden er faldet, og investeringen har givet et afkast.

Men det er ikke nået helt så langt og gået helt så hurtigt som forventet, da byrådet sidste år satte 72 ekstra millioner kroner af til i alt 14 projekter alle med det formål at få flere af Odenses arbejdsløse i job. Og på den vis få flere penge til velfærd.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der er ivrige efter at se resultater. Det er jeg også selv, sagde beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF) på byrådsmødet onsdag, hvor de foreløbige gevinster af investeringen blev vendt.

- Men vi må have lidt tålmodighed og vente på, at projekterne rigtig får fat. Projekterne rykker - også ved ledighedstallene.

Det var ventet, at investeringen - der blandt andet betaler for flere ansatte til at holde flere samtaler med ledige - allerede i år skulle have sikret en gevinst på 13,6 millioner kroner. Det tal er ikke nået højere end 4,7 millioner. Og selv om ledigheden er faldet fra 6,4 til 5,5 procent, har Odense fortsat landets syvende højeste ledighed.

Annonce

Det vedtog de også

1. Fremover skal byrådet ikke tage stilling til mindre lokalplaner om for eksempel opførelse af carporte. Den opgave får By- og Kulturudvalget og By- og Kulturforvaltningen, der også får lov at sige god for mindre ændringer af kommuneplanen.2. På grund af Gasas flytning til Højme og dermed mere tung lastbiltrafik i området, er der brug for bedre cykelstier - blandt andet mellem Sanderum og Sanderum Boldklub. Det ønske imødekommer byrådet, der sætter penge af til mere cykelsti og også en forlængelse af supercykelstien ind mod centrum.

3. Forskellige investorer bygger på havnen, men det er kommunens opgave blandt andet at anlægge promenader langs vandet. Sådan en etableres nu ved Englandsgade 3, ligesom der laves en passage mellem Englandsgade 3 og Tværkajen 5.

Radikal skepsis

Det afholdt imidlertid ikke flere partier fra at rose det tidligere byråds mod til at investere. Til at være hurtigt og agilt, som Venstre formulerede det.

- Al begyndelse er svær, men projekterne viser gode tendenser, og vi er på rette vej, understregede Ulla Chambless fra Enhedslisten, mens Cæcilie Crawley fra Socialdemokratiet fremhævede, at pengene var en saltvandsindsprøjtning, der var brug for.

- Og heldigvis virker det.

Hos Konservative glædede Tommy Hummelmose sig over det foreløbige afkast og håbede, at fremgangsmåden kan bruges igen.

- Måske har vi her fundet en formel til vellykkede effektiviseringsindsatser på andre områder i kommunen fremover.

Susanne Crawley Larsen fra Radikale var mere forbeholden.

- Vi oplever en fremgang og optimisme, vi alle har savnet. Men mere end halvdelen af faldet i ledigheden skyldes, at nogle af de borgere, vi før anså som parate til at tage et job, ikke længere anses for at være klar. Derfor er de flyttet til en anden kategori, hvor de ikke længere optræder i ledighedstallet. Så repræsenterer faldet ikke, at vi som by er ved at blive rigere, påpegede hun.

Både Dybro og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) forsikrede hende dog om, at der ikke kun kigges på omfanget af ledige, men også på erhvervsfrekvensen, der sætter tal på antallet af borgere, der enten er i job eller er klar til det.

Og ifølge de seneste tal, Rahbæk Juel har set, er erhvervsfrekvensen i en positiv udvikling, lød meldingen.

Om et er par måneder skal byrådet igen se på effekten af den 72 millioner kroner store investering og blandt andet tage stilling til, hvorvidt en række af de 14 projekter skal fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Annonce