Annonce
Kultur

Flere rock-reunions i Tusindårsskoven: Spleen United på Tinderbox

Efter en længere pause er den danske gruppe Spleen United tilbage på scenen. Spleen United er et af de navne, som Tinderbox torsdag præsenterede til næste års musikfest i Tusindårsskoven.
Danske Spleen United gør som rockbrødrene i Kashmir og lader sig gendanne på næste års Tinderbox

Næste sommer kommer Tinderbox til at lægge scene til flere markante genforeninger på den danske festivalscene.

Torsdag meldte den fynske musikfestival ud, at det danske rockband Spleen United næste sommer finde sammen på Tinderbox efter en pause, der har været siden 2013. Den nyhed kom få dage efter, at Tinderbox havde offentliggjort at gendannede Kashmir også optræder på festivalen.

Siden 2013 har Spleen United været på pause ”på ubestemt tid". Men nu kan gæsterne i Tusindårsskoven se frem til et gensyn med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch. Bandet er samlet i sit oprindeligesammensætning fra gennembrudspladen ”Godspeed Into the Mainstream” fra 2005, der bød på hits som ”Heroin Unltd”, ”In Peak Fitness Condition” og ”Spleen Utd.”. I 2012 sikrede ”School of Euphoria” gruppen en Danish Music Award for ”Årets Danske Rockudgivelse” samt Gaffa-prisen for ”Årets Danske Elektroniske Udgivelse”. Danske Jung, der blandt andet har haft "Hun kommer tilbage" og "Jeg skal nok vente" på hitlisterne, er et andet af de nye navne på næste års festival.

Et andet dansk stortalent på næste års Tinderbox er Clara, der netop er kåret som ”Årets Nye Danske Navn” til Danish Music Awards. I 2018 udgav Clara debutalbummet ”August Eighteen”, der er er pop-album. Nyeste udspil ”Crazy” og ”Legend” viser væsentlig mere rå attitude.

En anden - udenlandsk - tilføjelse til plakaten er engelske AJ Tracey. Selvom Tracey endnu ikke er bredt kendt hos det danske publikum, vidner 200 millioner streams på Spotify om, at briten i dén grad er slået igennem på hjemmebanen i England.

̶ Foruden et længeventet gensyn med Spleen United, ser vi frem til at introducere AJ Tracey for publikum. Tracey er endnu ikke bredt kendt hos det danske publikum, men prognoserne siger, at det har ændret sig en hel del, når vi åbner dørene til Tinderbox 2020, udtaler festivalchef hos Tinderbox, Brian Nielsen, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Tinderbox blandt andet annonceret Lukas Graham, Post Malone, Lenny Kravitz, Zara Larsson, Armin Van Buuren og Folkeklubben til næste års festival. Årets Tinderbox finder sted fra 25. til 27. juni.

Annonce
Publikum på næste års Tinderbox kan blandt andet se frem til at se og høre gendannede Spleen United og Kashmir på næste års musikfest i Tusindårsskoven. Arkivfoto.
Festivalchef Brian Nielsen er glad for at kunne præsenetre blandt andet genforenede Spleen United på næste års Tinderbox.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Leder For abonnenter

Når borgerne sætter dagsordenen

Ikke et eneste borgerforslag er blevet stemt igennem i Folketingssalen, siden Alternativets oplæg så lyset i dag for præcis to år siden. Alligevel er idéen en succes. Hvorfor? Fordi borgerforslag har formået at skubbe til den politiske debat. Det gælder for eksempel et af de første forslag, der fik nok underskrifter til at nå i folketingssalen - dét, der handlede om at sløjfe uddannelsesloftet. Efter at være afvist på Christiansborg er det alligevel netop blevet gennemført. Det samme gælder klimaloven. Derudover har regeringen i år fremlagt to borgerdrevne forslag: et forbud mod sprøjtemidler og et om indefrosne feriepenge. Forslagene er ikke bare en aktivistisk mulighed for at sno sig gennem bureaukratiet. De er et demokratisk løft. Folketingspolitikerne har indset deres legitimitet og har allerede i efteråret besluttet at forlænge ordningen. I løbet af de første to år er der stillet så mange borgerforslag, at det svarer til et nyt hver eneste hverdag. Og selv om forslagene ikke har rykket vælgerne direkte tættere på magten, har de flyttet de folkevalgte ned på jorden og fået dem til at drøfte emner, der ellers - sandsynligvis - havde været længere tid om at stjæle dagsordenen. De har bragt politikken tættere på borgerne. At Christiansborgs ører er tunet ind på vælgernes ønsker er i tråd med tidens fokus på at give dialogen en renæssance. Borgerforslag er en nær fætter til de mange borgerhøringer, som også fynske kommuner arrangerer forud for sine nye projekter - uanset om de drejer sig om anlæggelse af nye bydele eller beplantning af klimaveje. Debatter, der både giver borgerne et større ansvar for udviklingen og lokale politikere et fingerpeg om stemningen. Det ligner en såkaldt "win-win situation", men skal succesen fortsætte, bør politikerne vise borgerne mere tillid og sende nogle af forslagene til afstemning. Hvorfor? Fordi alternativet er at borgerne frem over mister lysten til at foreslå noget som helst igen.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce