Annonce
Kultur

Flere rock-reunions i Tusindårsskoven: Spleen United på Tinderbox

Efter en længere pause er den danske gruppe Spleen United tilbage på scenen. Spleen United er et af de navne, som Tinderbox torsdag præsenterede til næste års musikfest i Tusindårsskoven.
Danske Spleen United gør som rockbrødrene i Kashmir og lader sig gendanne på næste års Tinderbox

Næste sommer kommer Tinderbox til at lægge scene til flere markante genforeninger på den danske festivalscene.

Torsdag meldte den fynske musikfestival ud, at det danske rockband Spleen United næste sommer finde sammen på Tinderbox efter en pause, der har været siden 2013. Den nyhed kom få dage efter, at Tinderbox havde offentliggjort at gendannede Kashmir også optræder på festivalen.

Siden 2013 har Spleen United været på pause ”på ubestemt tid". Men nu kan gæsterne i Tusindårsskoven se frem til et gensyn med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch. Bandet er samlet i sit oprindeligesammensætning fra gennembrudspladen ”Godspeed Into the Mainstream” fra 2005, der bød på hits som ”Heroin Unltd”, ”In Peak Fitness Condition” og ”Spleen Utd.”. I 2012 sikrede ”School of Euphoria” gruppen en Danish Music Award for ”Årets Danske Rockudgivelse” samt Gaffa-prisen for ”Årets Danske Elektroniske Udgivelse”. Danske Jung, der blandt andet har haft "Hun kommer tilbage" og "Jeg skal nok vente" på hitlisterne, er et andet af de nye navne på næste års festival.

Et andet dansk stortalent på næste års Tinderbox er Clara, der netop er kåret som ”Årets Nye Danske Navn” til Danish Music Awards. I 2018 udgav Clara debutalbummet ”August Eighteen”, der er er pop-album. Nyeste udspil ”Crazy” og ”Legend” viser væsentlig mere rå attitude.

En anden - udenlandsk - tilføjelse til plakaten er engelske AJ Tracey. Selvom Tracey endnu ikke er bredt kendt hos det danske publikum, vidner 200 millioner streams på Spotify om, at briten i dén grad er slået igennem på hjemmebanen i England.

̶ Foruden et længeventet gensyn med Spleen United, ser vi frem til at introducere AJ Tracey for publikum. Tracey er endnu ikke bredt kendt hos det danske publikum, men prognoserne siger, at det har ændret sig en hel del, når vi åbner dørene til Tinderbox 2020, udtaler festivalchef hos Tinderbox, Brian Nielsen, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Tinderbox blandt andet annonceret Lukas Graham, Post Malone, Lenny Kravitz, Zara Larsson, Armin Van Buuren og Folkeklubben til næste års festival. Årets Tinderbox finder sted fra 25. til 27. juni.

Annonce
Publikum på næste års Tinderbox kan blandt andet se frem til at se og høre gendannede Spleen United og Kashmir på næste års musikfest i Tusindårsskoven. Arkivfoto.
Festivalchef Brian Nielsen er glad for at kunne præsenetre blandt andet genforenede Spleen United på næste års Tinderbox.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce