Annonce
Kultur

Flere rock-reunions i Tusindårsskoven: Spleen United på Tinderbox

Efter en længere pause er den danske gruppe Spleen United tilbage på scenen. Spleen United er et af de navne, som Tinderbox torsdag præsenterede til næste års musikfest i Tusindårsskoven.
Danske Spleen United gør som rockbrødrene i Kashmir og lader sig gendanne på næste års Tinderbox
Annonce

Næste sommer kommer Tinderbox til at lægge scene til flere markante genforeninger på den danske festivalscene.

Torsdag meldte den fynske musikfestival ud, at det danske rockband Spleen United næste sommer finde sammen på Tinderbox efter en pause, der har været siden 2013. Den nyhed kom få dage efter, at Tinderbox havde offentliggjort at gendannede Kashmir også optræder på festivalen.

Siden 2013 har Spleen United været på pause ”på ubestemt tid". Men nu kan gæsterne i Tusindårsskoven se frem til et gensyn med Bjarke og Gaute Niemann, Kasper Nørlund, Rune Wehner og Jens Kinch. Bandet er samlet i sit oprindeligesammensætning fra gennembrudspladen ”Godspeed Into the Mainstream” fra 2005, der bød på hits som ”Heroin Unltd”, ”In Peak Fitness Condition” og ”Spleen Utd.”. I 2012 sikrede ”School of Euphoria” gruppen en Danish Music Award for ”Årets Danske Rockudgivelse” samt Gaffa-prisen for ”Årets Danske Elektroniske Udgivelse”. Danske Jung, der blandt andet har haft "Hun kommer tilbage" og "Jeg skal nok vente" på hitlisterne, er et andet af de nye navne på næste års festival.

Et andet dansk stortalent på næste års Tinderbox er Clara, der netop er kåret som ”Årets Nye Danske Navn” til Danish Music Awards. I 2018 udgav Clara debutalbummet ”August Eighteen”, der er er pop-album. Nyeste udspil ”Crazy” og ”Legend” viser væsentlig mere rå attitude.

En anden - udenlandsk - tilføjelse til plakaten er engelske AJ Tracey. Selvom Tracey endnu ikke er bredt kendt hos det danske publikum, vidner 200 millioner streams på Spotify om, at briten i dén grad er slået igennem på hjemmebanen i England.

̶ Foruden et længeventet gensyn med Spleen United, ser vi frem til at introducere AJ Tracey for publikum. Tracey er endnu ikke bredt kendt hos det danske publikum, men prognoserne siger, at det har ændret sig en hel del, når vi åbner dørene til Tinderbox 2020, udtaler festivalchef hos Tinderbox, Brian Nielsen, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Tinderbox blandt andet annonceret Lukas Graham, Post Malone, Lenny Kravitz, Zara Larsson, Armin Van Buuren og Folkeklubben til næste års festival. Årets Tinderbox finder sted fra 25. til 27. juni.

Publikum på næste års Tinderbox kan blandt andet se frem til at se og høre gendannede Spleen United og Kashmir på næste års musikfest i Tusindårsskoven. Arkivfoto.
Festivalchef Brian Nielsen er glad for at kunne præsenetre blandt andet genforenede Spleen United på næste års Tinderbox.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce