Annonce
Assens

Flere private forhold spiller ind: Den ustoppelige ildsjæl Hans trækker sig som kandidat til kommunalvalget

Hans Hansen er kendt for altid at stille sig til rådighed for andre og give en hånd med, hvor der er behov. Men det bliver ikke som kandidat til kommunalvalget 2021. Arkivfoto: Christian Nordholt
Ildsjælen Hans Hansen fra Aborg meldte sig for to måneder siden som kandidat til kommunalvalget. Nu trækker han sig.

Aborg: Det vakte opsigt, da den ustoppelige ildsjæl Hans Hansen fra Aborg i marts meddelte, at han stiller op for partiet Venstre til kommunalvalget, der finder sted i november.

Søndag skrev han en kortfattet opdatering på sin facebookprofil, at han alligevel ikke bliver at finde på stemmesedlen.

- Af private årsager og efter længere tids eftertanke har jeg besluttet at fortælle, at jeg trækker mig fra kommunalvalget 2021. Ønsker alle politikere et fantastisk valg, konstaterer Hans Hansen, der på Venstres opstillingsliste står som kandidat nummer 17.

Annonce

Fyens Stiftstidende har søndag været i kontakt med Hans Hansen, hvor han bekræfter, at flere private forhold spiller ind i forhold til beslutningen.

- Det er i hele kroppen

Hans Hansen fortæller, at alvorlig sygdom i den nærmeste familie gør, at han ikke ønsker at være optaget af en travl valgkamp til efteråret. Derudover fik han i januar konstateret en kronisk ledsygdom i svær grad, som han arbejder med, hvordan han skal leve med.

- Det er i hele kroppen, og den skal jeg have hele livet. Det irriterer mig rigtig meget, at jeg har fået ledsygdom, og det bremser mig meget helbredsmæssigt. Det rammer mine ankler, knæ, hofter og albuer, nævner Hans Hansen.

Han tilføjer, at det heller ikke gør situationen bedre, at han som 19-årig brækkede ryggen.

Desuden nævner han, at han i løbet af de sidste par måneder har fundet ud af, at det ikke er ham "at være politiker", og at han gerne vil "falde til ro og nyde de få arrangementer", som han står bag og medvirker i.

- Så må man prioritere på en anden måde, siger Hans Hansen, der har svært ved at forestille sig, at han på et senere tidspunkt vil gå ind i politik.


Så må man prioritere på en anden måde

Hans Hansen, forhenværende kandidat


Han understreger, at han ikke smækker med døren overfor partiet Venstre.

Annonce

Vandrer fortsat

Hans Hansen er blandt andet kendt for den årlige vandretur for kritisk syge børn, som han står bag sammen med makkeren Kenneth Tuelund, hvor turen i år går til Bornholm, og det bliver der ifølge Hans Hansen ikke lavet om på.

Makkerparret er også i gang med at planlægge en musikfestival på Assens Havn til sommer, hvor corona-situationen afgør i hvilket omfang, den kan afholdes. Også en havnebasar er undervejs.

Hans Hansen har tidligere modtaget Assens Kommunes prestigefyldte Willemoespris for sit store frivillige arbejde med unge mennesker, og han er i denne avis blevet kaldt Døgnbrænderen fra Aborg for sin utrættelige og ustoppelige trang til at hjælpe andre, særligt udsatte og unge.

Ifølge lægerne har han presset kroppen i alt for lang tid, og det har nu sat sig som ledsygdom, fortæller 38-årige Hans Hansen.

Lokalformanden for Venstre i Assens, Jørgen G. Hviid, glædede sig i marts over, at Hans Hansen stillede op for partiet. Han fortalte dengang, at det var Hans Hansen selv, der kontaktede Venstre.

Da Fyens Stiftstidende taler med lokalformanden søndag, har han ikke selv fået beskeden fra Hans Hansen og kender derfor ikke den præcise årsag til, at Hans Hansen trækker sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce