Annonce
forside

Flere penge til Ærøexpressen: - Det viser, at det er en folkelig færge

Sådan cirka kommer den nye færge til at se ud ifølge en 3D-illustration, som værftet i Hvide Sande har lavet. Illustration: Hvide Sande Shipyard

Resultatet fra Ærøexpressens anden aktieemission er opgjort, og det er en "ovenud tilfreds" bestyrelsesformand, der gør status.

Annonce

Opdateret 2. oktober: Bestyrelsen i Ærøexpressen oplyser, at man forventer at få leveret den nye færge i løbet af oktober 2019. Man forventer derfor ikke, at den er i drift allerede 1. oktober, som det fremgik af en tidligere version af artiklen.

Ærø: 1,3 millioner kroner. Det blev resultatet af Ærøexpressens anden aktieemission, som nu er afsluttet og opgjort. Det skriver rederiet på sin Facebook-side.

Bestyrelsesformand Christian Holm er glad for resultatet.

- Jeg er ovenud tilfreds. Jeg synes, det er mange penge. Det er med til at hjælpe os, så vi skal låne det mindre til dyre renter. Det vil hjælpe på vores likviditet, når vi skal ud og sejle. Og det er igen en bekræftelse af, at vi har en folkefærge, som er forankret i lokalsamfundet, og samtidig har vi godt fat i det øvrige land, siger han med henvisning til de nu i alt 1492 aktionærer fordelt på 14 lande og 200 danske postnumre.

Annonce

Forventer ikke nogen overraskelser

Konkret skal Ærøexpressen nu låne mindre til bygningen af det nye færgeleje i Rudkøbing, som selskabet selv skal finansiere. Det vurderes at løbe op i fem-syv millioner kroner. Ifølge Christian Holm er der godt gang i planlægningen af det byggeri, som han tidligere har nævnt som en af de største udfordringer på vejen til realisereringen af en ny færgerute mellem Marstal og Rudkøbing.

Og den største udfordring nu? Det ville være, hvis færgen ikke leveres til tiden, siger Christian Holm.

- Det er derfor, vi fører byggetilsyn og har fat i værftet hele tiden, siger han og tilføjer dog med det samme:

- Men vi forventer ikke nogen overraskelser. Vi har ikke opfundet nogen atomreaktor. Det er kendte komponenter og teknologi, vi bruger, siger han.

Planen er derfor stadig, at skroget til den nye færge vil være færdigt i foråret 2019, hvor det skal trækkes fra Riga i Letland, hvor det bliver bygget, til Hvide Sande og blive bygget færdigt på værftet der, og at den nye færge kan leveres i løbet af oktober 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce