Annonce
Nyborg

Flere penge fra Folketinget: Coronachecken dækker

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (til venstre) er indtil videre tilfreds med statens coronakompensation. Kommunaldirektør Lars Svenningsen har samtidig kunnet skrue ned for møderne i kommunens sælige krisestab. Foto: Michael Bager
Ud over 1,1 million kroner til sommeraktiviteter får Nyborg Kommune også 7,4 millioner kroner til dækning af tab under coronakrisen.
Annonce

NYBORG: Coronakrisen har kostet Nyborg Kommune dyrt.

Der har været ekstraudgifter til hjemmesygeplejen, nødberedskab i daginstitutionerne, kommunikation og meget andet.

Det præcise beløb kan først gøres op til efteråret.

Men en check med coronakompensation, der er på vej staten, dækker indtil videre.

Det konstaterer Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

- Vi holder meget nøje øje med udgifterne i forbindelse med coronakrisen. Og det ser ud til, at vores egen foreløbige opgørelse falder indenfor rammen af det, vi får, siger han.

Kompensationen fra staten er på 7,4 millioner kroner.

Og med dem lever regeringen op til et løfte om at kompensere kommunerne for de mange udgifter, der de seneste tre måneder er fulgt i kølvandet på kampen mod coronasmitten.

Annonce

Stadig usikkerhed

Nogen endelig opgørelse af de ekstraordinære coronaudgifter kan Nyborg Kommune dog først udarbejde engang i efteråret.

- Og der er frem mod efteråret stadig en del usikkerhed om, hvordan udgifterne skal gøres op, og i hvilket omfang vi bliver kompenseret, påpeger Kenneth Muhs.

Han har imidlertid "en klar forventning om", at kommunen ikke selv kommer til at dække coonaudgifterne ind, når den endelige opgørelse foreligger.

Nyborg Kommunes kommunaldirektør Lars Svenningsen oplyser i øvrigt, at nu er skruet ned for det særlige kriseberedskab, der blev aktiveret umiddelbart før statsminister Mette Frederiksens (S) historiske pressemøde den 11. marts om nedlukningen af Danmark.

- Situationen er sådan, at vi har kunnet skære ned på antallet af møder i vores særlige krisestab. Hvor vi før mødtes hver dag, kan vi nu nøjes med at mødes en gang om ugen. Vi har også skåret ned på selve krisestaben, så det nu er kommunens chefgruppe, der mødes, oplyser Lars Svenningsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce