Annonce
Indland

Flere partier klar til at drøfte udelukkelse af ikke-vaccinerede fra institutioner

Laura Lindahl, Liberal Alliance.

Liberal Alliance har i flere år ønsket en lov, der forhindrer ikke-vaccinerede børn i at komme i offentlige institutioner, medmindre de af sundhedsmæssige årsager ikke kan følge børnevaccinationsprogrammet. Nu er Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti klar til at drøfte mulighederne.

Brødtekst

Annonce

1. Laura Lindahl, børneordfører for Liberal Alliance:

Flemming Møller Mortensen, Socialdemokratiet.

- Vi mener stadig, at man i offentlige daginstitutioner burde stille krav om, at børn følger børnevaccinationsprogramment, medmindre der er sundhedsmæssige årsager, der gør, at barnet ikke kan tåle den. Hvis man har et barn som Noah Elias, skal man kunne være tryg ved at sende sit barn i en offentlig daginstitution. Dem, der ikke ønsker at vaccinere deres børn, må så finde et privat alternativ, hvor de kan få deres børn passet. Vi har en epidemi nu, og vi ser læger, der er ude og aktivt taler for vaccinen. Derfor er det mere aktuelt nu. Men jeg tror, stadig Liberal Alliance står alene med forslaget. Det er ærgerligt, for vi stiller i forvejen en lang række krav til daginstitutionerne. Vaccination af børn handler ikke kun om dit eget barn, men også om de mindste, der ikke er gamle nok til at få vaccinen, og de syge børn, der ikke kan tåle den.

2. Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokratiet:

Jane Heitmann, Venstre.

- Vi skal være et land, som lever op til WHO's krav om en dækning på 95 procent. Vi skal understøtte alle forældre til at få lavet børnevaccinationerne og prikke til deres samvittighed og ansvarlighed. Om vi skal gøre andet og mere, må vi have en bred politisk diskussion om. Det deltager vi gerne i fra Socialdemokratiets side. Den nuværende epidemi sætter tingene i perspektiv. Det er farligt, og det er farligt for de svage. Dem har vi et helt særligt hensyn over for. Vi ønsker at nå de her mennesker uden at ty til den slags forslag. Men alvoren er så stor, at vi er meget opmærksomme på alle redskaber, vi har i vores værktøjkasse. Vi har lige vedtaget et poltisk initiativ, der var bred enighed om på Christiansorg, som skal sørge for, at forældrene får besked, hvis de glemmer en vaccination.

3. Jane Heidtmann, sundhedsordfører for Venstre:

Liselott Blixt, Dansk Folkeparti.

- Jeg har utrolig stor forståelse for den frustration, Noah Elias mor giver udtryk for. Det er på alle måder en meget svær situation at stå i som mor og skulle skærme sit barn. Venstres holdning er helt klart, at vi gerne ser endnu flere forældre lod deres børn vaccinere. Personligt mener jeg, at vi skylder fælleskabet at tage det ansvar på os både for at beskytte vores egne børn, men også for at beskytte børn som Noah Elias. Vi har ikke drøftet borgerforslaget i venstres gruppe, men det kommer vi til. Jeg kan ikke svare på, om vi er for eller imod før det. Vi har ikke taget initiativ til at ændre lovgivningen på området, men situationen i dag er også markant anderledes end for bare et halv år siden. Nu har vi en reel trussel i form af en mæslingeepidemi. Indtil for nylig havde mange en opfattelse af, at Danmark var mæslingefrit.

4. Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti:

- Det er noget, vi tager op, når borgerforslaget kommer. Det er for nemt bare at sige, at nu vil vi kun lukke de vaccinerede ind, for hvad gør vi med de andre? Det er ikke bare sort og hvidt. Jeg tror ikke, løsningen er at udelukke nogen. Vi ønsker, at folk vaccinerer deres børn, og jeg håber, flere husker det. Forældre med børn håber vi, vi får fat i nu, fordi vi sender flere påmindelser ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce