x
Annonce
Nordfyn

Flere p-pladser på vej i Hasmark

Særligt om sommeren har det af og til knebet med at finde parkeringspladser ved Hasmark Strand. Arkivfoto: Privat
Cirka 65 nye parkeringspladser skal efter planen etableres ved Hasmark Strand.

Hasmark: Som bekendt er området ved Hasmark Strand meget besøgt, og mængden af trafik er ikke just stilnet af de seneste år. Særligt i sommerhalvåret kommer der så mange bilister til området, at Nordfyns Kommune finder god anledning til at servicere dem med flere offentlige parkeringspladser.

Kommunen har købt et areal på over 3000 kvadratmeter beliggende lige over for Hasmark Strand Feriepark, og her skal der efter planen anlægges omkring 65 nye offentlige parkeringspladser.

- Parkeringspladsen ønskes etableret, fordi der er mangel på offentlig parkering ved Hasmark Strand, hvilket ofte forårsager uheldige trafikproblemer på stedet, hedder det i sagsfremstillingen.

Projektet har været i høring, uden at det medførte protester. Arealet er en lille del af en stor landbrugsejendom og ligger lige syd for Kærvej/vest for Strandevejen og altså tæt ved Hasmark Strand Feriepark. Planen er at etablere indkørsel til pladsen fra Strandvejen længst væk fra Kærvej. Hvornår anlæggelsen af parkeringspladserne går i gang er endnu ikke besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce