Annonce
112

Flere på fri fod: 20-årig sigtes for hjemmerøveri i rækkehus-kvarter

Retten i Odense lukkede tirsdag formiddag dørene under et grundlovsforhør af en 20-årig mand fra Odense. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
En 20-årig mand er blevet varetægtsfængslet efter et røveri mod en mand i Odense-forstaden Kirkendrup. Politiet mistænker, at flere medgerningsmænd er på fri fod.
Annonce

Odense: En 20-årig mand fra Odense blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense. Han er sigtet for at have medvirket i et hjemmerøveri mod en mand, der bor i villakvarteret Storkeløkken i Kirkendrup i den nordvestlige del af Odense.

Fyns Politi fik mandag klokken 10.32 en anmeldelse fra manden, som fortalte, at han var blevet udsat for et røveri i sit hjem. Mere ville politiet ikke fortælle om sagen mandag eftermiddag, fordi den stadig var under efterforskning, og heller ikke tirsdag morgen kunne politiet løfte sløret for flere detaljer.

Ifølge sigtelsen trængte flere personer mandag omkring klokken 10.15 ind hos manden, og de forsøgte med en gaspistol at true ham til at udlevere penge.

Han blev ifølge politiet revet ned på gulvet, og han blev slået i hovedet med en ukendt genstand. Røverne tog hans pung, et ur og nogle mønter, inden de forsvandt fra stedet.

Anklager Christian Nielsen bad efter oplæsningen af sigtelsen i retten dommeren om at lukke dørene under den følgende del af grundlovsforhøret. Som det fremgår af sigtelsen, menes der at være flere medgerningsmænd på fri fod, og det er årsagen til, at politiet ønsker at holde oplysninger fra efterforskningen for sig selv.

Ifølge sigtelsen kender politiet ikke identiteten på de øvrige gerningsmænd.

Dommeren gjorde under indledningen af grundlovsforhøret den 20-årige sigtede opmærksom på, at han ikke havde pligt til at svare på spørgsmål, og manden svarede kort, at han gad ikke udtale sig.

Anklager Christian Nielsen oplyser til Fyens Stiftstidende, at manden blev varetægtsfængslet i fire uger - en kendelse, som han ikke kærede.

Den 20-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 288, stykke 2, som omhandler røveri af særligt grov beskaffenhed. Strafferammen for blandt andet hjemmerøveri går op til 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Nordfyn

Lindy kommer ikke til Bogense fredag

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce