Annonce
Kerteminde

Flere må tage ansvar: Kommunale halbesparelser kan være indgang til flere frivillige

Når der af nødvendighed skrues ned for servicen i de kommunale haller, håber borgmester Kasper E. Olesen (S), at det kan betyde, at der bliver aktiveret flere folk i sportsforeningerne. Foto: Michael Bager

Kerteminde Kommune sparer 1,3 millioner kroner på servicen i de kommunale idrætscentre. Det betyder flere opgaver til de frivillige i sportsforeningerne. - Aktiver flere folk i jeres foreninger, lyder borgmester Kasper E. Olesens (S) råd til de pressede foreninger.

Nordøstfyn: I de kommende år skal der laves en millionbesparelse på servicen i idrætscentrene i Kerteminde Kommune.

Det kommer de frivillige til at mærke. Særligt i Langeskov og Kerteminde. Besparelserne indebærer nemlig en halvering af halinspektører og teknisk servicefolk, og chef for Kerteminde Sport og Fritid, Allan Sjørslev, er nødt til at dedikere en del af det tilbageværende personale til svømmehallen i Munkebo.

Derfor skal brugerne og foreningerne af hallerne nu blandt andet selv til at sætte mål, bander og net op samt tage det ned.

Til Fyens Stiftstidendes Det Gode Liv-arrangement på Kulturhus Fjorden i Kerteminde, hvor emnet netop var, hvordan man skaffer flere frivillige, blev borgmester Kasper E. Olesen (S) under debatten spurgt om, hvordan han forestiller sig, at det vil give flere frivillige i de kommunale sportsklubber, når de for fremtiden vil blive pålagt dem flere arbejdsopgaver.

- Det kan jo forhåbentlig betyde, at der er flere, der tager et ansvar i deres klub, og foreningerne bliver nødt til at aktivere flere folk, fastslog borgmesteren.

Han mente også, at den kommende besparelse kan betyde, at de frivillige opgaver bliver mere definerede, og på den måde kan det være lettere at fange folk ind til en frivillig opgave i sportsforeningerne.

- Hvis en frivillig kender opgaven og tidsforbruget på den, er det lettere at sige ja til den, påpegede Kasper E. Olesen, som godt er klar over, at besparelserne betyder mere arbejde for flere af de foreninger, som føler, at de frivillige opgaver vokser massivt i disse år.

- Jeg ved godt, at der nu bliver skruet ned for serviceniveauet, men den kommende besparelse er en nødvendighed, og vi har ikke flere penge at gøre med, understregede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce