Annonce
Udland

Flere lande advarer om nye angreb i Sri Lanka

Jewel Samad/Ritzau Scanpix
Australiens udenrigsministerium kalder det "sandsynligt", at der sker flere angreb i Sri Lanka.

Både australske og amerikanske myndigheder advarer om, at der kan ske nye angreb i Sri Lanka.

Australiens udenrigsministerium skriver, at "terrorister sandsynligvis vil lave flere angreb i Sri Lanka", skriver nyhedsbureauet AFP.

Ministeriet tilføjer, at angrebene kan være vilkårlige og kan ramme steder, hvor turister opholder sig.

Derudover beder ministeriet folk om at genoverveje rejser til landet.

USA's ambassade advarer om, at man ikke skal besøge hellige steder i Sri Lanka.

De srilankanske myndigheder har udstedt udgangsforbud i landet i en søgen på flere implicerede i bombeangrebene 21. april, der har kostet omkring 253 mennesker livet.

Myndighederne har samtidig sagt til de muslimske borgere i landet, at de ikke bør besøge moskéer for at bede på grund af bombefare.

Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena, fortalte på et pressemøde fredag morgen, at myndighederne har kontrol over sikkerheden de næste par dage, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne forventer at anholde 140 personer, der er involveret i Islamisk Stat, siger han.

Præsidenten fortæller, at regeringen bør tage ansvaret for angrebene på grund af ringe efterretninger. Han blev ikke oplyst om nogen trusler mod landet i midten af april, hvor han mødtes med landets forsvarsminister, siger han.

Landets politichef har oplyst præsidenten, at han træder tilbage efter angrebene, siger præsidenten.

Maithripala Sirisena rettede sig også en henvendelse til sin egen befolkning, hvor han bad de kristne srilankanerne om ikke at se på alle muslimer i landet som terrorister.

Det sker, efter at der har været meldinger om, at flere muslimske srilankanerne er blevet angrebet af kristne srilankanerne efter angrebene.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce