Annonce
Erhverv

Flere låner alternative penge

Frederik Rovsing er medstifter af og bestyrelsesformand hos Udenombanken, der formidler såkaldte peer to peer-lån. Det kommer mange private boligkøbere, der er blevet afvist i banken, til gode. Privatfoto

Interessen for alternative lån er stor hos ejendomsinvestorer. Indtil videre fokuserer en af de nye alternative finansieringsvirksomheder, Udenombanken, dog primært på private huskøbere, der ikke kan låne andre steder

En kort overgang så det ud som om, at den alternative finansieringsvirksomhed Udenombanken ville begynde at satse på at formidle lån til ejendomsinvestorer. På mindre end en måned sidste efterår ansøgte ejendomsinvestorer om lån for over 200 millioner kroner.

Men nu meddeler den alternative banks formand og medstifter, Frederik Rovsing, at banken fremadrettet kommer til at holde fokus på de private kunder.

- Siden bankerne og realkreditinstitutterne igen er blevet mere villige til at låne ud - og kan tilbyde dem en meget lavere rente, end vi kan - er ejendomsinvestorerne ikke længere et marked, vi vil fokusere på, siger Frederik Rovsing.

Udenombanken er en af flere alternative finansieringsvirksomheder, som er skudt op de senere år. Forretningen går ud på at formidle lån ved at matche låntagere med investorer. Modellen kaldes også peer to peer-lån.

- Siden vi startede for to år siden har vi primært fokuseret forretningen på private, som ikke kan få et boliglån andre steder, siger Frederik Rovsing.

Selvom de etablerede pengeinstitutter stadig kan låne billigere ud end Udenombanken, er der stadig et marked for at låne til private, som ikke kan få finansieret deres bolig andre steder.

- Vi låner ud til en ny bolig hver dag, siger Frederik Rovsing og fortæller, at den alternative bank i de to år, den har eksisteret, har formidlet lån for 300 millioner kroner.

Fordelagtige dyre lån

Hos Udenombanken kan en totalt finansieret ejendom erhverves til en fast rente på 7,5 procent. Det er væsentligt dyrere, end hvis man tog et kombineret bank- og realkreditlån.

Men for mange kan den højere rente stadig fint betale sig.

- Vi låner typisk til folk, som køber hus for mellem 700.000 og 800.000 kroner. Og når du er nede i de beløb, bliver forskellen mellem, hvad vi tilbyder, og et kombineret bank- og realkreditlån meget lille, siger Frederik Rovsing og fortsætter:

- Og hos os er renten fast hele lånets løbetid. Det er uopsigeligt for långiver og der kan ikke pilles ved bidragssatser og lignende. Det giver sikkehed for vores kunder.

Mange af Udenombankens kunder er boligejere i Udkantsdanmark, som tidligere var nødt til at leje deres bolig, fordi banker og realkreditinstitutter mange steder uden for de store byer fortsat har pengekassen lukket tæt i.

- Selvom vores lån er dyrere, end et kombineret bank- og realkreditlån ville være, hvis de kunne få sådan et, så sparer mange af vores kunder stadig penge hver måned, fordi det er billigere for dem at eje deres bolig end at leje den, siger Frederik Rovsing.

Alle långivere hos Udenombanken er institutionelle, det vil sige, at långiverne enten er almindelige virksomheder eller investeringsvirksomheder.

- Vores lån løber i 25 år. For långiver kræver det en meget lang horisont at binde sine penge så længe. Men vi formidler slet ikke lån fra private långivere, fordi vi vil være sikre på, at vores långivere er 100 procent professionelle. Det er jo det vigtigste , folk har - deres huse - vi formidler lån til, siger Frederik Rovsing.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce