Annonce
Erhverv

Flere låner alternative penge

Frederik Rovsing er medstifter af og bestyrelsesformand hos Udenombanken, der formidler såkaldte peer to peer-lån. Det kommer mange private boligkøbere, der er blevet afvist i banken, til gode. Privatfoto

Interessen for alternative lån er stor hos ejendomsinvestorer. Indtil videre fokuserer en af de nye alternative finansieringsvirksomheder, Udenombanken, dog primært på private huskøbere, der ikke kan låne andre steder

Annonce

En kort overgang så det ud som om, at den alternative finansieringsvirksomhed Udenombanken ville begynde at satse på at formidle lån til ejendomsinvestorer. På mindre end en måned sidste efterår ansøgte ejendomsinvestorer om lån for over 200 millioner kroner.

Men nu meddeler den alternative banks formand og medstifter, Frederik Rovsing, at banken fremadrettet kommer til at holde fokus på de private kunder.

- Siden bankerne og realkreditinstitutterne igen er blevet mere villige til at låne ud - og kan tilbyde dem en meget lavere rente, end vi kan - er ejendomsinvestorerne ikke længere et marked, vi vil fokusere på, siger Frederik Rovsing.

Udenombanken er en af flere alternative finansieringsvirksomheder, som er skudt op de senere år. Forretningen går ud på at formidle lån ved at matche låntagere med investorer. Modellen kaldes også peer to peer-lån.

- Siden vi startede for to år siden har vi primært fokuseret forretningen på private, som ikke kan få et boliglån andre steder, siger Frederik Rovsing.

Selvom de etablerede pengeinstitutter stadig kan låne billigere ud end Udenombanken, er der stadig et marked for at låne til private, som ikke kan få finansieret deres bolig andre steder.

- Vi låner ud til en ny bolig hver dag, siger Frederik Rovsing og fortæller, at den alternative bank i de to år, den har eksisteret, har formidlet lån for 300 millioner kroner.

Annonce

Fordelagtige dyre lån

Hos Udenombanken kan en totalt finansieret ejendom erhverves til en fast rente på 7,5 procent. Det er væsentligt dyrere, end hvis man tog et kombineret bank- og realkreditlån.

Men for mange kan den højere rente stadig fint betale sig.

- Vi låner typisk til folk, som køber hus for mellem 700.000 og 800.000 kroner. Og når du er nede i de beløb, bliver forskellen mellem, hvad vi tilbyder, og et kombineret bank- og realkreditlån meget lille, siger Frederik Rovsing og fortsætter:

- Og hos os er renten fast hele lånets løbetid. Det er uopsigeligt for långiver og der kan ikke pilles ved bidragssatser og lignende. Det giver sikkehed for vores kunder.

Mange af Udenombankens kunder er boligejere i Udkantsdanmark, som tidligere var nødt til at leje deres bolig, fordi banker og realkreditinstitutter mange steder uden for de store byer fortsat har pengekassen lukket tæt i.

- Selvom vores lån er dyrere, end et kombineret bank- og realkreditlån ville være, hvis de kunne få sådan et, så sparer mange af vores kunder stadig penge hver måned, fordi det er billigere for dem at eje deres bolig end at leje den, siger Frederik Rovsing.

Alle långivere hos Udenombanken er institutionelle, det vil sige, at långiverne enten er almindelige virksomheder eller investeringsvirksomheder.

- Vores lån løber i 25 år. For långiver kræver det en meget lang horisont at binde sine penge så længe. Men vi formidler slet ikke lån fra private långivere, fordi vi vil være sikre på, at vores långivere er 100 procent professionelle. Det er jo det vigtigste , folk har - deres huse - vi formidler lån til, siger Frederik Rovsing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce