Annonce
Fyn

Flere kvinder i it-branchen: Vi skal åbne op og synliggøre branchen

Ifølge Jytte Reinholdt er det vigtigt, at elever allerede på ungdomsuddannelserne bliver præsenteret for, hvad teknologienbranchen kan tilbyde i fremtiden. Arkivfoto:Yilmaz Polat
I en konstant voksende teknologisk verden stiger efterspørgslen på arbejdskraft. Men stadig færre kvinder søger job i it-branchen, som ellers appellerer til begge køn, hvis man spørger direktør for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

I år bliver der i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag ikke viftet med røde strømper og feministiske gloser. I hvert fald ikke, hvis man deltager i dialogmøde i Cortex Lab på SDU. Her skal en af fremtidens udfordringer om ligestilling diskuteres - nemlig manglen på kvinder i it- og robotbranchen.

Og særligt de udfordringer er vigtige at sætte fokus på, hvis man spørger Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv.

- Det er vigtigt, at vi får skabt en interesse omkring de jobs, der er i it- og robotbranchen. Vi har behov for dygtige medarbejdere nu, men også i fremtiden. Det er et spørgsmål om at kunne tiltrække velkvalificeret arbejdskraft, siger hun og fortsætter:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at it-branchen også appellerer til kvinder, hvis vi åbner op. Det er spændende jobs i et videnserhverv, som i høj grad appellerer til talenter uanset køn, etnicitet eller lignende.

Derudover lægger Jytte Reinholdt også vægt på, at en blanding af mænd og kvinder på arbejdspladsen kan være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø for alle. Dermed er det vigtigt, at der ikke opstår virksomheder udelukkende bestående af mænd.

Annonce

Piger udnytter ikke deres potentiale

Kvinder har ellers intet at skamme sig over i forhold til deres forudsætninger for at få job i it- og robotbranchen. En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at piger får højere matematikkarakterer i gymnasiet end drenge. Selv om pigerne får højere karakterer, bruger de ikke deres karakterer til at komme ind på en matematisk uddannelse efterfølgende. Det ærgrer direktør for Fynske Erhverv, Jytte Reinholdt.

- Det er ubetinget et tab af talent, at branchen ikke formår at gøre pigerne interesseret i at gøre karrierevej i deres retning.

I Fynsk Erhverv bliver der lagt vægt på, at man på de videregående uddannelser indlægger praktik- og projektopgaver i virksomheden som en del uddannelsen. Det giver de studerende en mulighed for at se, hvad deres uddannelse kan give dem af jobmuligheder.

Dog ser Jytte Reinholdt en fordel i, at virksomhederne allerede gør opmærksom på sig selv på ungdomsuddannelserne.

- Det handler om at åbne op og synliggøre branchen, karrierevejene, netværket og mulighederne i branchen. Det er på ungdomsuddannelserne, at man træffer valget for sin fremtid. Det ville være en klar fordel at komme ud til eleverne allerede der.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce