Annonce
Nordfyn

Flere klager fra beboere: - Jeg har døjet med skimmel i tolv år

Jeanette Henriksen er rystet over, at Otterup Boligselskab smed en anden lejer, Linda Jørgensen, ud med omgående virkning, fordi hun ikke ville lukke udlejeren ind, før en ekspert havde vurderet skimmelsvampen i hendes lejlighed.

Huslejenævnet har flere klager fra beboere på Bøgevej i Otterup. Jeanette Henriksens er en af dem

Otterup: Jeanette Henriksen har gennem 12 år levet med skimmelsvamp i sin lejlighed i Otterup Boligselskab, og hun er en af de lejere, der har klaget til Huslejenævnet i Nordfyns Kommune.

Årsagen er blandt andet problemet med den sorte plet på væggen ved hoveddøren i Jeanette Henriksens entré, som hun har forsøgt at få udlejer til at løse år efter år.

Flere lejere har lignende problemer med skimmelsvamp, og ifølge Otterup Boligselskab skulle problemet ellers være løst ved en større operation i 2014.

Både Jeanette Henriksen og flere andre lejere bekræfter, at der har været noget arbejde i gang. Men de mener også, at det var en utilstrækkelig lappeløsning:

- Der var to viceværter og to polakker, som fjernede de yderste tagplader og forsøgte at isolere taget lidt bedre. Jeg ønskede virkeligt, at det ville løse problemet med skimmel og fugt, men jeg har stadig skimmelsvamp i lejligheden, siger hun.

Annonce

Huslejen stiger

Jeanette Henriksen er heller ikke tilfreds med, at huslejen sættes op, når den nødvendige vedligeholdelse ikke bliver udført.

- Udlejeren forsøger hvert år at sætte vores husleje op blandt andet med en begrundelse, der hedder forbedringer. Men så vidt jeg kan se, sker der ingen forbedringer. Ikke engang den nødvendige vedligeholdelse får han lavet.

Når Jeanette Henriksen nu står offentligt frem med sin kritik, er det også fordi, hun blev chokeret over, at Otterup Boligselskab har opsagt den enlige mor Linda Jørgensens lejemål med omgående virkning.

- Jeg blev rystet over, at udlejer kunne finde på at smide Linda og hendes børn ud på den måde. Så tænker man bare, om der ikke er grænser for, hvad han kan finde på. Hvem er mon den næste, der skal sættes ud, spørger hun.

Årsagen til, at Linda Jørgensens lejemål blev sagt op, var, at hun ikke ville lukke udlejer, Leif Mortensen og en vicevært ind, før eksperter fra Goritas havde inspiceret svampeskaderne i hendes lejlighed.

Linda Jørgensen bor dog stadig med sine tre børn i lejligheden på Bøgevej, og det kan hun roligt gøre, mener Lejerforeningen Fyn, der kalder opsigelsen af lejemålet ugyldig.

Manden bag Otterup Boligselskab ønskede ikke at udtale sig, da Stiftstidende opsøgte ham, men sagde kort om sagerne:

- De går over Huslejenævnet. Jeg diskuterer ikke i pressen. Så tak for besøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce