Annonce
Middelfart

Flere indbrud på døgnrapporten: Tyvene holder ikke ferie - sådan sikrer du din bolig

Der er løbet flere anmeldelser om indbrud i det nordvestfynske ind hos Fyns Politi den seneste tid. Genrefoto: JFM

Nordvestfyn: Tyvene holder bestemt ikke sommerferie, og det vidner Fyns Politis døgnrapporter fra de seneste dage om.

Senest brød en eller flere tyve ind i en bolig på Tåruplundvej i Gelsted og stjal boliginteriør i form af blandt andet lamper og porcelæn. Indbruddet skete tirsdag 9. juli.

Mellem 5. og 8. juli brød en tyv en dør op i en ejendom på Kirkevej og stjal blandt andet møbler.

På Skolevænget i Nørre Aaby forsøgte en tyv i samme tidsrum at bryde et vindue til en virksomhed op, tilsyneladende uden held.

Også i Nørre Aaby i tidsrummet mellem 7. juli klokken 10 og 8. juli klokken 08 sneg en tyv sig ind i en bolig på Nøddelunden gennem et vindue på førstesalen. Tilsyneladende stjal tyven ikke noget.

I Middelfart har tyve også været på spil i løbet af de seneste dage. På Plantagen brød en tyv en hoveddør op i tidsrummet mellem 6. og 7. juli - tilsyneladende uden at stjæle noget.

I Teglgårdsparken fik ejeren af en gul minilæsser af mærket Giant V452T X-tra sig fredag den 5. juli en kedelig overraskelse. En eller flere tyve havde nemlig stjålet det aflåste køretøj.

Annonce

Fyns Politis fem gode råd

Fyns Politi opfordrer til, at man sikrer sit hus mod indbrud, før man rejser på ferie. De har udstukket fem gode råd til, hvordan det kan gøres:

  1. Aftal nabohjælp – læs mere på www.nabohjælp.dk
  2. Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne.
  3. Få naboerne til at parkere i indkørslen, tømme postkassen og bruge din skraldespand.
  4. Brug tænd og sluk-ur, så der tænder og slukker lys.
  5. Efterlad gerne lidt rod ude og inde, så huset ser beboet ud.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce