Annonce
Middelfart

Flere indbrud på døgnrapporten: Tyvene holder ikke ferie - sådan sikrer du din bolig

Der er løbet flere anmeldelser om indbrud i det nordvestfynske ind hos Fyns Politi den seneste tid. Genrefoto: JFM

Nordvestfyn: Tyvene holder bestemt ikke sommerferie, og det vidner Fyns Politis døgnrapporter fra de seneste dage om.

Senest brød en eller flere tyve ind i en bolig på Tåruplundvej i Gelsted og stjal boliginteriør i form af blandt andet lamper og porcelæn. Indbruddet skete tirsdag 9. juli.

Mellem 5. og 8. juli brød en tyv en dør op i en ejendom på Kirkevej og stjal blandt andet møbler.

På Skolevænget i Nørre Aaby forsøgte en tyv i samme tidsrum at bryde et vindue til en virksomhed op, tilsyneladende uden held.

Også i Nørre Aaby i tidsrummet mellem 7. juli klokken 10 og 8. juli klokken 08 sneg en tyv sig ind i en bolig på Nøddelunden gennem et vindue på førstesalen. Tilsyneladende stjal tyven ikke noget.

I Middelfart har tyve også været på spil i løbet af de seneste dage. På Plantagen brød en tyv en hoveddør op i tidsrummet mellem 6. og 7. juli - tilsyneladende uden at stjæle noget.

I Teglgårdsparken fik ejeren af en gul minilæsser af mærket Giant V452T X-tra sig fredag den 5. juli en kedelig overraskelse. En eller flere tyve havde nemlig stjålet det aflåste køretøj.

Annonce

Fyns Politis fem gode råd

Fyns Politi opfordrer til, at man sikrer sit hus mod indbrud, før man rejser på ferie. De har udstukket fem gode råd til, hvordan det kan gøres:

  1. Aftal nabohjælp – læs mere på www.nabohjælp.dk
  2. Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne.
  3. Få naboerne til at parkere i indkørslen, tømme postkassen og bruge din skraldespand.
  4. Brug tænd og sluk-ur, så der tænder og slukker lys.
  5. Efterlad gerne lidt rod ude og inde, så huset ser beboet ud.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce