Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flere ind i varmen: Saunaen på Havnebadet udvides til det dobbelte

Leo Øster, formand for Kaleko Svømme- og Motionsklub, har længe argumenteret for, at saunaen på Havnebadet er alt for lille i forhold til efterspørgslen. Nu har kommunen lyttet og sat penge af til en større sauna. Foto: Palle Søby
Ved at inddrage de to omklædningsrum på hver side af den nuværende sauna på Havnebadet skal saunaen udvides til det dobbelte. I stedet skal der laves omklædningsfaciliteter ved det offentlige toilet på Det Blå Støttepunkt.

Faaborg: Det har på alle måder været en træls vinter for Faaborgs vinterbadere.

Saunaen på Havnebadet, som er højt skattet og normalt flittigt benyttet hele vinteren, har været lukket siden jul på grund af coronarestriktioner.

Som om det ikke var galt nok, forsvandt trappen, der fører fra broen ned i vandet, under en storm lige efter jul. Den rev sig løs og sank ned på havets bund. Siden har vinterbaderne været henvist til de helt lodrette og langt mindre komfortable stiger længere ude på broen.

Annonce

Men efter fire måneders trængsler begynder det at lysne. Der er udsigt til, at saunaen åbner igen 6. maj, og allerede nu er det igen muligt at bruge de to omklædningsrum ved siden af saunaen.

Og så er der faktisk en rigig god nyhed til alle, der benytter saunaen på Havnebadet: Saunaen udvides og bliver omtrent dobbelt så stor.

- Vi har netop været til møde med kommunen og kigget på tegninger til udvidelsen, så der er da også noget positivt at melde ud her midt i alt det triste, siger Leo Øster, formand for Kaleko Svømme- og Motionsklub, en af de tre foreninger, hvis medlemmer kan få armbånd til saunaen.

Klar til vintersæsonen

Planen er, at man vil fjerne de to omklædningsrum på hver side af den nuværende sauna. Inden for det areal vil man så kunne få en sauna, der er cirka dobbelt så stor. Under trappen ved det offentlige toilet på Det Blå Støttepunkt er der en gennemgang, og her er det så planen at lave to offentlige omklædningsrum i stedet. Et til mænd og et til kvinder.

Sådan skal udvidelsen gennemføres. Den nuværende sauna bliver dobbelt så stor ved at inddrage de to omklædningsrum på hver side af saunaen. Og så skal der i stedet laves to offentlige omklædningsrum i overdækningen ved det nuværende offentlige toilet. Illustration: Faaborg-Midtfyn Kommune

Der er allerede sat penge af til udvidelsen. Tidsplanen er, at arbejdet går i gang lige efter Outdoor Sydfyn 18.-22. august, og så vil den nye sauna kunne stå færdig i oktober.

- Så vi regner helt bestemt med, at den nye sauna vil være klar, til vinterbadesæsonen begynder, siger Leo Øster.

Annonce

Alt for lille fra starten

Efterhånden som flere og flere har opdaget, hvor fanstastisk det er at bade fra Havnebadet - hele året rundt - er saunaen blevet stadig mere populær. Hvis man stuver sig godt sammen, kan der vel klemmes cirka otte personer ind i saunaen - men så kommer man også hinanden ved. Og reelt er den kun beregnet til seks personer.

I den del af coronatiden, hvor saunaen faktisk var åben, måtte der kun være tre personer ad gangen, og det kunne slet ikke dække behovet.

Leo Øster har længe argumentet for, at saunaen helt fra starten er dimensioneret alt for lille. Han er glad for, at den nu bliver udvidet, men synes ikke, det er visionært nok.

Faaborg Havnebad

Faaborg Havnebad ligger tæt på byens havnepark, lystbådehavnen og handelslivet i centrum.

Havnebadet er tilgængeligt døgnet og året rundt.

Havnebadet har i år fået det Blå Flag.

Der er gratis adgang til Havnebadet, og det kan bruges af alle både sommer og vinter.

Faaborg Havnebad blev opført i et partnerskab mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, Lokale og Anlægsfonden og Realdania.

Kommunen betalte 5,8 millíoner kroner, Realdania 10,3 millioner og Lokale og Anlægsfonden 3,5 millioner.

På Havnebadet er der en sauna, hvor der officielt er plads til seks personer.

Medlemmer af følgende tre foreninger kan få armbånd til saunaen og omklædningsrum/klubhus på Det Blå Støttepunkt: Klintevikingerne (vinterbadeklub), Kaleko Svømme- og Motionsklub og Faaborg Havkajakklub.

Alle andre kan få adgang til saunaen ved at betale på sms.

- Det er selvfølgelig alle tiders, at man nu har erkendt, at saunaen er for lille. Udvidelsen er jo bedre end ingenting, og nu er man på rette vej. Men med 200 brugere om vinteren er det jo stadig ikke nogen stor sauna. Der er ét offentligt toilet, og hvis der er et par hundrede mennesker på en varm sommerdag, er det jo slet ikke nok. Så er folk nødt til at tisse i vandet. Hvorfor tager man ikke tyren ved hornene og siger: Okay, selvfølgelig skal der være ordentlige toiletter og omklædningsfaciliteter på det her fantastiske sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce