Annonce
forside

Flere historier fra Humble

Niels Larsen, Kædeby, er kendt for sine tegneserieagtige satiriske malerier. Men han skal også sørge for at fylde indkøbskurven i Humble Brugs og er ikke bange for at indrømme, at Langeland er HANS drømmeø. Foto: Iben Friis Jensen

Journalist Iben Friis Jensen fortsætter med at fortælle historier fra Brugsen i Humble.

De væsentligste værdier

Niels Larsen, Kædeby, har boet det meste af sin tid på Langeland. Nu har han atelier og maler sine ofte satiriske billeder i hjemmet på Kædebyvej. Og han siger det meget klart:

- Selvfølgelig er der altid noget, man mangler. Som for eksempel flere arbejdspladser. Men det væsentligste har vi på Sydlangeland - nemlig værdier som skov og hav og bakker.

- Så var jeg 27 år igen - med den erfaring jeg har nu - ville jeg helt klart atter vælge at bosætte mig på Langeland, siger han.

Annonce
Som landmandselev er det selvfølgelig klart, at Mathias Stæhr ikke vil bo i en stor by. Han er vældig tilfreds med at kunne nyde godt af fællesskabet og arrangementerne i Humble by. Foto: Iben Friis Jensen

Luciaoptog i Humble

På Luciadag 13. december er der traditionen tro Lucia-optog på Humble Skole, hvor skolens kor, der tæller omkring en snes elever, først går gennem skolen fra klokken halvni. Men selvfølgelig skal beboerne på Humble Plejecenter også have glæde af denne lysets dag, så kl. 10.15 går børnene over og spreder sang og julestemning blandt de ældre.

Ung landmand

Mathias Stæhr har boet i Vesteregn hele sit 18-årige liv. Og han drømmer ikke om at flytte fra øen. Han er landmandselev på Hedebygård i Nordenbro og synes, livet er godt på Langeland.

- Her er sammenhold, og der er mange fine arrangementer, siger Mathias Stæhr, som føler sig heldig over at beskæftige sig med det, der interesserer ham. Primært landbrugsmaskinerne, men også kvægdriften på Hedebygård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce