Annonce
Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Snart viser kalenderen oktober måned, og det betyder, at Folketinget genåbner efter sommerpausen.

Dagene indtil åbningen er efterhånden få, men det betyder ikke, at dagene ikke kan være tid til refleksion. Refleksion over tiden, der gået, og ikke mindst over tiden, der er på vej. Vi står nu på den anden side af corona, der ikke længere er en samfundskritisk sygdom, og det betyder, at vi for første gang i lang tid endelig kan begynde for alvor at se fremad.

Det rejser selvfølgelig nogle spørgsmål. Ikke bare spørgsmålet om, hvad Folketinget skal beskæftige sig med hen over efteråret og den kommende vinter. Nej, også større spørgsmål med mere langsigtede perspektiver. For hvor vil vi gerne have Danmark hen? Hvilket Danmark ønsker vi for fremtiden? Og hvem skal egentlig samle regningen op efter corona?

Annonce

Venstres vision for fremtiden er et Danmark, som er godt i gang med den grønne omstilling, som har en sund og stærk økonomi og som tilbyder borgeren valgfrihed i velfærden. Lige nu er den akutte mangel på arbejdskraft en af de helt store udfordringer for at indfri den ambition. De danske virksomheder er rygraden i dansk økonomi og selve forudsætningen for, at vi kan investere i velfærd og grøn omstilling. Det er godt og vigtigt, at de økonomiske hjul endelig begynder at snurre igen, men erhvervslivet sulter efter arbejdskraft.

I august sidste år skrev jeg her i På Tinge, at den socialdemokratiske Arne-pension ville blive en dyr omgang. Og det viser sig nu helt konkret i manglen på arbejdskraft.

Modsat har regeringen fremlagt en plan, der skal øge arbejdsstyrken, men som kun dækker det indhug, deres egen politik har forårsaget i antallet af folk i arbejde. Og det er simpelthen ikke nok til at mætte et erhvervsliv, der hungrer efter hænder og hoveder.

I Folketinget skal vi holde hinanden op på at være ambitiøse. Så det duer ikke, når regeringen fremlægger et reformudspil, der slet ikke lever op til virkelighedens krav – ikke hvis vi skal have råd til at sikre velfærden og til at investere i den grønne omstilling. I august sidste år skrev jeg her i På Tinge, at den socialdemokratiske Arne-pension ville blive en dyr omgang. Og det viser sig nu helt konkret i manglen på arbejdskraft.

Når vi nu skal kigge fremad, skal må vi altså gøre, hvad vi kan, for at sikre at så mange som muligt kommer i arbejde – for netop sådan sikrer vi jo vores vækst, velstand og grønne omstilling. For nu vil vi begynde ved at vende kalenderbladet, trække i arbejdstøjet og gøre klar til endnu en folketingssamling.

På tinge

Syv folketingsmedlemmer, der alle er valgt på Fyn, skriver på skift klummen ”På tinge”. De syv er: Trine Bramsen (S), Lars Chr. Lilleholt (V), Rasmus Helveg Petersen (R), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karsten Hønge (SF), Mai Mercado (K), og Victoria Velasquez (EL).

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Knæk mere end cancer

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

GOG

Følg med live: GOG i den første europæiske hjemmekamp

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Annonce