Annonce
Fyn

Flere fynske vanvidskørsler: Her er bilerne konfiskeret

Uanset om det er ens egen bil eller én, man har lånt, bliver køretøjet konfiskeret, hvis man bliver taget af politiet for vanvidskørsel. Også kap- og væddeløbskørsel hører ind under den nye lov, som trådte i kraft den 31. marts. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 
Siden loven om vanvidskørsel trådte i kraft for en måned siden har fire fynske bilister mistet deres køretøjer, viser en opgørelse fra Fyns Politi.

Fyn: Der er både bøder, fængsel, frakendelse af kørekortet, og konfiskation af ens bil på spil, når man kører vanvidskørsel, og efter en måned med den nye og strammere lov har fire fynske bilister vinket farvel til deres køretøj.

Det fremgår af en opgørelse fra Fyns Politi til Fyens Stiftstidende.

Sidste weekend var der kap- og væddeløbskørsel i blandt andet Odense, Langeskov og Ringe, og den slags er omfattet af den nye lov om vanvidskørsel.

Annonce

Mange af bilentusiasterne måtte tage hjem med en ubehagelig hilsen fra politiet blandt andet på grund af fejl og mangler ved deres køretøjer, manglende syn, hastighed, og kørsel på cykelsti, men særligt én af deltagerne ærgrer sig formentligt endnu mere end de andre.

BMW beslaglagt

Han deltog i væddeløbskørslen i Ringe og kan nu se frem til at mærke konsekvensen af den nye lov, som helt firkantet giver politiet retningslinjer for, hvad straffen skal være - og i sidste ende er det domstolene, som skal dømme. Loven trådte i kraft den 31. marts og vedtaget af et flertal i Folketinget.

Politiet var sidste weekend til stede, da fynske bilentusiaster havde kaldt sammen til sporadisk biltræf i Odense. Lørdag aften var 300 biler forsamlet på Fioniavej i Odense SØ. Ligesom ved tidligere træf fandt politiet biler med konstruktive ændringer, ligesom nogle af førerne så stort på færdselslovens bestemmelser. Der blev også blevet kørt ræs i Odense, Langeskov og Ringe. Foto: Fyns Politi

Ud over at få beslaglagt sin BMW risikerer den glade væddeløbsræser 20 dages ubetinget fængsel, som er taksten første gang, og dertil en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år. Begår han samme overtrædelse stiger den ubetingede fængselsstraf med 10 dage pr. gang.

- Det kan være rigtig ærgerligt at få konfiskeret en bil, som han måske har arbejdet på i meget lang tid for at få til at køre. Men hvis han kører væddeløbskørsel er det også vanvidskørsel, siger Anders Brahe, politikommissær og leder af operativ færdsel og ATK (automatisk trafikkontrol) i Fyns Politi.

Annonce

Flere konfiskationer

I forrige uge noterede Fyns Politi to vanvidsbilister. Den 16. april blev en bilist fra Sjælland taget på Vestfyn med en hastighed mere end det dobbelte af, hvad hastighedsbegrænsningen var på stedet, og med over 100 kilometer i timen. Han opfyldte betingelserne for en konfiskation af bilen.

På Hjallesevej i Odense blev der den 13. april taget en bilist målt til at køre 103 kilometer i timen, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen. Bilisten fik frataget bilen og måtte gå eller tage bussen fra stedet.

Beslaglæggelser af biler

De nye regler om såkaldt vanvidskørsel har betydet, at flere end 50 biler indtil nu er blevet beslaglagt.

I 28 ud af 53 tilfælde er køretøjet ejet af en anden end den bilist, der har siddet bag rattet og kørt vildt og farligt. Det viser tal fra Rigspolitiet.

Lovændringen har virket siden 31. marts.

Beslaglæggelsen sker straks og er et foreløbigt indgreb. Først ved en dom afgøres det, om ejeren endegyldigt må sige farvel til sin bil ved en konfiskation.

Allerede inden for den første uge af den nye lovs ikrafttræden bragede en kvinde i sin bil ind i et gelænder ved en ejendom i Vindinge ved Nyborg. Trods sin beruselse lykkedes det kvinden at få bilen fri og flygte fra stedet, men politiet fandt hende senere, og en alkometertest viste en alkoholpromille på mere end 2,0.

Da loven om vanvidskørsel også gælder spirituskørsel med mere end 2,0 promille konfiskerede betjentene kvindens bil på stedet.

Annonce

I sidste øjeblik

Mere heldig var en vanvidsbilist, som blev taget med en fart på 176 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone. Når han var heldig set i hans perspektiv var det, fordi han blev standset af politiet lige præcis dagen før den 30. marts, den nye vanvidslov trådte i kraft.

Vanvidskørslen skete i Vollsmose, men fordi det skete lige inden lovstramningen får han lov til at beholde sin bil.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Odense For abonnenter

Overfald med peberspray, knive, golfkøller, støvsugerrør og en syl blev forhindret: Grupperinger i Vollsmose jagter stadig hinanden

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Middelfart

Helle giver en gastronomisk julehånd til trængte familier: - Nogle synes, det er rigtig flovt at bede om det

Annonce