Annonce
Odense

Flere forretninger lider på Hauges Plads

Bolbro Grill & Pizza, der har til huse i stueetagen på den gule bygning, lider også under det kaos, letbanebyggeriet for tiden forårsager ved Hauges Plads. Foto: Nils Svalebøg

Også Bolbro Grill & Pizza og Bolbro Vin & Tobak ved Hauges Plads melder om stort fald i omsætningen. Ligesom områdets bager og Bolbro Blomster kobler de nedgangen sammen med generne fra letbanebyggeriet.

Bagermester Christian Hansen fra Conditoriet Hauges Plads var den første, der meldte offentligt ud, at livet som handlende på det lille butikstorv i Bolbro ikke er let for tiden, hvor letbanebyggeriet fylder massivt på Middelfartvej.

Men han er langt fra alene med sine problemer.

I dag lyder en melding af samme slags fra Bolbro Blomster, hvor indehaver Linh Nguyen nu har valgt at lukke butikken midlertidigt og kun tage imod telefoniske bestillinger, og på den anden side af Middelfartvej, på samme side som bageren, har Bolbro Vin & Tobak ifølge bestyrer Georg Christiansen mistet cirka 25 procent af sin omsætning. Han kalder situationen "en katastrofe".

Annonce

Udbringning æder overskuddet

Et stenkast væk - også lige ved Hauges Plads - ligger Bolbro Grill & Pizza.

Indehaver gennem de seneste syv år, Koray Cetin, kan konstatere, at antallet af kunder er styrtdykket - især siden april.

Heller ikke han tvivler på, at det hænger sammen med arbejdet med at etablere letbanen, der fylder lige uden for døren.

- Her er jo ingen parkeringspladser mere. De kunder, der plejede at holde ind og snuppe noget at spise på vej ud ad byen, dem ser jeg ikke længere. Nu er det kun de faste kunder, der kommer, siger han.

I et forsøg på at holde snude oven vande har han oprustet på udbringning.

- Før havde jeg en ansat til at stå for udbringning, nu har jeg tre. Det er jeg nødt til. Når folk ikke kan kommer hertil, må vi komme til dem, siger han og tilføjer:

- Men det koster, og det gør, at der er meget lidt eller intet tilbage, når dagen er slut. Og når man arbejder 80 timer om ugen, så skal der helst kommer lidt ud af det, hvis man skal orke det.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce