Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flere firmaer i ét: Gærup VVS er overtaget af Nito-Tek

Martin Roug (t.v.) er "chefen for det hele" i Nito-Tek, mens Bjarne Matthiesen er daglig leder på adressen i Haagerup. Foto: Maria Retoft Pedersen
Nito-tek har gennem en årrække overtaget flere faaborg-midtfynske firmaer, der er kørt videre i eget navn. Nu bliver de alle til Nito-Tek.

Haagerup: 1. juli 2019 overtog Odense-virksomheden Nito-tek Gærup VVS og Smedeforretning på Haagerupvej 44A. Der bliver dog ikke den store forskel at mærke for kunderne, siger Bjarne Matthiesen, der er nyansat daglig leder i forretningen.

- Det eneste, der kommer til at ændre sig, er navnet på fakturaen. Og så bliver alt bogholderarbejdet klaret fra hovedkontoret i Odense, siger han.

Gærup VVS og Smedeforretning er det seneste opkøb i rækken foretaget af Nito-Tek.

El-firmaet, der så dagens lys under navnet Gert Nielsen A/S i 1986, er i dag ejet af Martin Roug, som tog over efter sin svigerfar i 2012. I løbet af de seneste små 10 år har firmaet opkøbt Hvidevaredoktoren fra Faaborg, OK-Service fra Brobyværk, Thors El i Ullerslev og nu senest Gærup VVS og Smedeforretning.

- Vi har samlet en masse kompetencer. Nogle af vores kunder vil gerne, at vi kan det hele. Og vi har mærket, at VVS-kompetencen har været efterspurgt. Det er også en måde for os at øge vores kundegrundlag, siger Martin Roug og understreger, at der ikke er nogen planer om, at forretningen i Haagerup skal flytte.

- Vi vil blive ved med at være lokale, siger han.

Tre medarbejdere fra Gærup VVS og Smedeforretning er fortsat i firmaet, og det vil derfor være de samme ansatte, kunderne støder på.

De opkøbte firmaer har hidtil kørt videre i eget navn, men de bliver nu alle til Nito-Tek, oplyser Martin Roug.

Annonce

Nogle af vores kunder vil gerne, at vi kan det hele. Og vi har mærket, at VVS-kompetencen har været efterspurgt. Det er også en måde for os, at øge vores kundegrundlag.

Martin Roug, Nito-Tek

Varmepumper og gas

Ifølge Bjarne Matthiesen er der en fin kundeportefølje i det gamle Gærup VVS og Smedeforretning, som Nito-Tek nu arbejder videre med.

- Vi har en del godser og større landbrug, skoler og vandværker, som vi passer. Og så har vi privatkunder fra bl.a. Faaborg og Korinth. Vi har fået en rigtig god velkomst, selv om det nu er nye ejere, siger han.

- Gærup VVS gjorde rigtig meget i pillefyr. Det fortsætter vi med og udbygger så arbejdet med alternativ energi som varmepumper og gas.

Bjarne Matthiesen har også planer om, at der skal ansættes en lærling i firmaet inden længe.

Der er fem medarbejdere tilknyttet adressen i Haagerup. Der er 27 ansatte i Nito-Tek i alt fordelt på de tre adresser i Haagerup, Ullerslev og Odense.

Inden længe bliver firmabilerne ens for alle ansatte i Nito-Tek. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce