Annonce
Indland

Flere farlige frosne hindbær

De virusinficerede hindbær er solgt fra Rema 1000, Købmandsgaarden og Løvbjerg i hele landet.

Endnu en gang må et parti hindbær kaldes tilbage, fordi de kan give opkastning og diarré.

For anden gang på få uger opfordrer fødevarestyrelsen forbrugerne til at smide frosne hindbær ud.

Denne gang er det et parti hindbær af mærket Alletiders Frugt. De er fremstillet af A. Frost A/S i Aalborg og solgt fra Rema 1000, Købmandsgaarden og Løvbjerg i hele landet.

De er fremstillet den 14. august 2010 og har sidste holdbarhedsdato den 14. august 2012.

Annonce
Fresh raspberries

Kan giv roskildesyge

Ligesom sidste gang er hindbærrene inficeret med norovirus, som kan medføre den såkaldte roskildesyge.

Hvis man spiser hindbærrene uden at koge dem først, kan man blive syg med kvalme, opkast, mavesmerter og diarre.

Symptomerne kommer typisk et døgn efter, man er blevet smittet, og sygdommen varer typisk et til to døgn.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til enten at smide hindbærrene ud eller levere dem tilbage i den butik, hvor de er købt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce