Annonce
Odense

Flere falske sedler i omløb i Odense

Nationalbanken sender i november nye 500-sedler på gaden. De er sværere at forfalske end de gamle, der med tiden skal udfases. Foto: Nationalbanken
Annonce

Odense: Måske er det de samme. Måske er der flere, der har fået idéen. I hvert fald bør butiksindehavere og personale i byens butiksliv lige nu kigge kundernes pengesedler ekstra godt efter i sømmene, efter at der nu to gange på under en uge er betalt med falske 500 kroner-sedler.

Politiet fik den første anmeldelse i weekenden fra en butik i Vestergade, hvor en kunde i løbet af ugen havde købt varer for 250 kroner, betalt med en falsk seddel og fået både varer og 250 kroner i byttepenge med sig.

Nu har også en butik på Risingsvej modtaget en falsk seddel på 500 kroner. Her ved man, at der blev betalt med sedlen mellem klokken 11 og 12 søndag, men i ingen af de to tilfælde er det lykkedes at pågribe nogen gerningsmand. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

Særligt 500 kroner-sedlerne har været falskmønternes foretrukne, fordi den ikke er så stor at den vækker opsigt i de fleste butikker, men stadig har en størrelse, hvor man får en vis gevinst ud af svindlen, hvis den lykkes.

Ifølge en opgørelse fra Nationalbanken, så er problemet med falske sedler stigende. I 2018 blev der på landsplan fundet 349 falske sedler, mens det tal i 2019 steg til 672. Af de falske sedler fundet i 2019, blev de 381 fundet i forbindelse med at nogen havde brugt dem som betaling.

De øvrige blev fundet i forbindelse med ransagninger i andre kriminalsager.

Mens man i butikslivet lige nu sikrer sig bedst ved både at kigge efter vandmærke, hologram og en gennemgående tråd, så kan de se frem til at få nye sedler mellem fingrene.

Den 17. november sendte Nationalbanken de nye 500 kroner-sedler på gaden, og over de kommende år vil alle danske sedler blive skiftet ud, så de bliver sværere at forfalske.

På den nye 500-seddel er den såkaldte vinduestråd blevet lettere at få øje på. Det er en rød, stiplet linje, som nu er flyttet til forsiden med broen. De gamle sedler vil dog stadig være i omløb længe endnu.

Senere vil også de øvrige sedler blive skiftet ud med mere sikre afløsere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce