Annonce
Sydfyn

Flere er isolerede: Røde Kors lancerer digital besøgstjeneste

Røde Kors, Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden lancerer en landsdækkende digital besøgstjeneste. Pressefoto
Annonce

Danmark/Langeland/Tåsinge: Antallet af isolerede mennesker stiger på grund af risikoen for corona-smitte. Derfor lancerer Røde Kors, Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden en landsdækkende digital besøgstjeneste, der skal genetablere den menneskelige kontakt, som mange har mistet.

Et stort antal frivillige samtalevenner fra Røde Kors vil sidde klar på platformen SnakSammen.dk og være klar til at tage en snak om hvad som helst på mobil, tablet eller computer. Snakken kan handle om hvad som helst og indeholde det gode grin og de bekymringer, man har. Tilbuddet er for alle, og siden er bygget op, så der er så få tekniske forhindringer som muligt.

Der er behov for at skabe flere muligheder for menneskelig kontakt, mener Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

- Der er opstået fantastiske nye fællesskaber i vores samfund. Vores frivillige hjælper med indkøb og hundeluftning, og folk synger sammen fra altanerne, men bag nogle af vinduerne er der mørkt, og der sidder helt sikkert nogle derude, der kunne bruge én at tale med. Vores opgave er at styrke fællesskabet i en svær tid og forbinde mennesker med hinanden, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Alle, der gerne vil have et digitalt ”besøg”, kan via SnakSammen.dk booke en snak med en frivillig samtaleven. Begge parter får en sms og en e-mail med et link, når samtalen begynder – og man skal ikke installere besværlige programmer.

Tjenesten er gratis for alle, der har brug for nogen at tale med. /anst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce