Annonce
Nyborg

Flere end ni ud af ti i sagde ja til vaccinen

Det er nødvendigt at blive vaccineret to gange mod covid-19. Derfor er det for tidligt at slække på kravene til blandt andet hygiejne på kommunens plejecentre. Foto: Kasper Riggelsen
Nu kommer turen til ældre borgere i eget hjem i Nyborg, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje.

Nyborg: Med Nyborg Kommune som rosinen i pølseenden har beboerne på samtlige 234 plejecentre i Region Syddanmark nu fået tilbudt første dosis af vaccinen mod covid-19.

Og opbakningen har været overvældende.

For regionen som helhed har 93 procent sagt ja tak til tilbuddet, og i Nyborg Kommune er tallet faktisk en anelse højere, nemlig 95,5 procent.

Sundhedschef Mette Bill Ladegaard glæder sig over den høje andel, som hun mener skal ses i sammenhæng med de besøgsrestriktioner, man har været nødt til at indføre.

- Beboerne håber selvfølgelig på, at der snart kan kan blive lukket mere op, nu hvor de har fået en dosis af vaccinen, siger hun.

Sundhedschefen understreger dog, at det er for tidligt at slække på kravene.

- Der er først effekt af vaccinen efter anden stik, som de skal have om cirka tre uger. Derfor vælger vi at opretholde restriktionerne lidt endnu, ligesom de ansatte fortsat skal bære mundbind, forklarer hun.

Annonce

Anden bølge

Senest fredag skulle kommunen melde ind, hvor mange borgere, der kan komme i betragtning i anden bølge af vaccineringen. Det drejer sig om personer over 65 år, som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem.


Der er først effekt af vaccinen efter anden stik, som de skal have om cirka tre uger. Derfor vælger vi at opretholde restriktionerne lidt endnu.

Mette Bill Ladegaard, sundhedschef i Nyborg Kommune


Ifølge Mette Bill Ladegaard er der 452 borgere i denne gruppe, som har sagt ja til at lade sig vaccinere. Heraf har cirka 200 personer behov for hjælp til transport til og fra et af de to vaccinationscentre, henholdsvis i Odense og Svendborg.

- Udgangspunktet er, at man selv sørger for transporten. Men kan man ikke det, vil kommunen være behjælpelig. Det vil ske i form af minibusser, forklarer hun.

Som borger skal man selv gå ind og bestille en tid på vaccine.dk. Men i og med, at der kun er to centre på Fyn, må man indstille sig på, at der kan være ventetid, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce