Annonce
Nordfyn

Flere end 400 i Nordfyns Kommune har type 2-diabetes uden at vide det

Det er Diabetesforeningen, som står bag den gratis test, hvor man kan få konstateret, om man er i fare for at udvikle type 2-diabetes. Arkivfoto
Apotekerne i Otterup og Søndersø indbyder til, at man kan få taget en risikotest.

Nordfyn: Kender du din risiko for type 2-diabetes, er der meget, du kan gøre for at forebygge sygdommen. Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste torsdag 14. november.

I Nordfyns Kommune går 405 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 2.025 skønnes at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes.

- Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som på længere sigt kan medføre amputationer eller livstruende følgesygdomme som blodpropper og nyresvigt. Men ved at opdage type 2-diabetes i tide kan man forebygge de farlige følgesygdomme, lyder det fra Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

Diabetesforeningen håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at tage en risikotest. Risikotesten består af syv simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Man kan allerede nu tage risikotesten på www.diabetes.dk/testdigselv. I Nordfyns Kommune er der følgende arrangementer på Verdens Diabetesdag torsdag 14. november:

Otterup Apotek, Nørregade 2, 5450 Otterup kl. 10-14. Søndersø Apotek, Toftekær 2, 5471 Søndersø kl. 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce