Annonce
Odense

Publikumsrekord: Flere end 20.000 gæster til Magiske Dage

Lørdag eftermiddag var der laaaaaang kø ind til Vinterlandet på Brandts. Foto: Simon Staun
Søren Dahl Mortensen, der er projektleder på Magiske Dage, er 100 procent sikker på, at årets festival sætter publikumsrekord.
Annonce

1. Hvordan synes du, at anden omgang Magiske Dage er forløbet?

- Det er gået over al forventning. Hele byen har bakket op på fantastisk vis, og det har være skønt at se, at midtbyen har været sort af mennesker. Mit bud er, at Magiske Dage har trukket flere end 20.000 gæster til byen, og jeg er 100 procent sikker på, at der har været flere end sidste år. Hvor der i øvrigt var flere gæster end til nogen af Harry Potter-festivalerne.

2. Hvordan er fordelingen mellem fynske/lokale gæster og besøgende fra Sjælland og Jylland?

- Sidste år lavede vi en undersøgelse blandt 2000 gæster, hvor 50 procent svarede, at de boede uden for Fyn. I år har vi mærkbart flere gæster, som ikke bor på Fyn. Jeg snakkede lige med Jane Jegind, der står i Trædrejerens Værksted, og hun har både snakket engelsk og tysk i weekenden. Så der er helt sikkert også en del udenlandske gæster, uden at jeg kan sætte et præcist tal på.

3. Hvad har været årets højdepunkt eller tilskuermagnet?

- Jeg kan ikke pege på en enkelt begivenhed, der overstråler de andre. Men jeg kan nævne en masse aktiviteter, som har været store succeser. Grand Hotel har kreeret en speciel Magiske Dage-middag, som var udsolgt, allerede inden festivalen begyndte. Storms Pakhus har haft en lignende langbordsmiddag, hvor billetterne også var revet væk. "Vinterlandet" på Brandts og alle boderne omkring Kulturmaskinen har været ekstremt velbesøgt. Rundvisningerne i Klosterkirken har været udsolgt med seks ture med 130 gæster. Og så har jeg hørt fra flere hoteller, at de har været fuldt bookede denne weekend. Der er virkelig mange ting at fremhæve.

4. Hvad kan I gøre bedre næste år?

- Vi kan sørge for, at det er endnu flere butikker og aktiviteter, så vi minimerer køerne. Det er uheldigt, at man skal vente i op til en time på at få drejet en tryllepind. Når de har lavet et sted mellem 2500 og 3000 tryllepinde, siger det sig selv, at der opstår trængsel. Midt i de kommunale besparelser fik vi 300.000 kroner, som vi skal bruge til at booke flere aktører i gadebilledet. I år havde vi hyret en tysk styltetrup, som kun var her en dag. Næste år kunne de komme to. Vi vil også gerne hyre flere rollespilsklubber, der kan skabe liv på gaden og afhjælpe køerne rundt omkring.

5. Bliver Magiske Dage i 2020 endnu større?

- Det er jeg bange for ... Det er ikke et mål for os at vokse, men jeg kan allerede nu se, at vi får mange positive tilbagemeldinger på de sociale medier fra folk, der skriver, at de kommer tilbage. Og opfordrer andre til at følge med. Jeg tror, at mange forældre har bemærket, at Magiske Dage er ret billigt at deltage i. En ansigtsmaling koster 10 kroner hos os, mens den koster mellem 50 og 100 kroner i diverse forlystelsesparker. For 100 kroner pr. barn kan man få en rigtig sjov dag. Ambitionen er helt klart, at Magiske Dage skal være for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce