Annonce
Nyborg

Flere elever på Nyborg Gymnasium

Hele 1150 elever begynder et nyt skoleår og syv forskellige uddannelser på Nyborg Gymnasium. Arkivfoto: Michael Bager
1150 elever tjekker ind til skolestart på Nyborg Gymnasium, som har indført røgfri skoletid og mere bæredygtig hverdag.

Nyborg: Det store antal elever, der netop nu begynder et nyt skoleår på Nyborg Gymnasium, afspejler ifølge rektor Henrik V. Stokholm en generel fremgang i antallet af ansøgere til gymnasiet, en HHX-uddannelse plus afdelingen for 10. klasser.

I skoleåret 19/20 vil alle elever blive en del af skolens udviklingsprojekt i forhold til FN’s verdensmål og opleve en hverdag, der både er mere bæredygtig og røgfri.

Annonce

Langt sejt træk

- Vi vidste godt, at det ville blive et længere, sejt træk op af en stejl bakke, da vi før sidste skoleår indførte røgfri skoletid. Med rygestopkurser, informationskampagner, engagerede rygestop-ambassadører og lyttende elever er vi dog kommet rigtig, rigtig langt med en dagsorden, som andre skoler rundt omkring i landet nu tager til sig, fremhæver Henrik V. Stokholm.

Verdensmål og bæredygtighed bliver to andre vigtige dagsordener i det nye skoleår. Her nævner han efterårets fællesarrangement. 10. oktober lægger radio-/tv-vært og debattør Peter Falktoft vejen forbi gymnasiet til en fælles seance om FN’s verdensmål - og om rygning.

Stolt rektor

Efter den store om- og udbygning for et par år siden har Nyborg Gymnasium i dag rammer og faciliteter til at rumme de 1150 elever, der fordeler sig på syv forskellige uddannelser - og en kostskole:

- Der skal plads og velfungerende rammer til for at huse så mange elever og ikke mindst skabe en god, fælles kultur, der går på tværs af uddannelserne. Her på Skolebakken har vi både rammerne og den fælles kultur, konstaterer rektor og tilføjer: - Hvert år, når et nyt skoleår starter, er jeg stolt af at kunne byde en ny flok unge mennesker velkommen på Nyborg Gymnasium, fordi jeg ved, at vi tilbyder dem høj faglighed, fællesskab og en lærerig tid med masser af muligheder og oplevelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce