Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flere Egebo-beboere har været indlagt efter coronaudbrud

16 ud af 18 af de udviklingshæmmede, som bor på Egebo Seniorcenter, blev i sidste uge konstateret smittet. Flere har været indlagt på OUH, men de fleste er dog hjemme på bostedet igen. Arkivfoto: René Johansen
Annonce

Kværndrup: Onsdag i sidste uge blev 16 ud af 18 beboere og en medarbejder på Seniorcenter Egebo i Kværndrup konstateret smittet med corona.

En håndfuld af beboerne, som er voksne og ældre udviklingshæmmede, har siden været indlagt på Odense Universitetshospital. Kun én er dog endnu indlagt, lyder det fra vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen.

- Det ser heldigvis ud til, at de returnerer relativt hurtigt, siger han.

Annonce

Få nye smittede

Siden udbruddet på bostedet er smittetallet i Faaborg-Midtfyn Kommune steget, og det har fået Region Syddanmark til at sende coronatestbiler til både Kværndrup, Ringe, Årslev og Faaborg i dagene efter.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er flere end tusind borgere i Faaborg-Midtfyn blevet testet i bilerne.

Smittetallet i Faaborg-Midtfyn Kommune er tirsdag steget en anelse igen. Der er nemlig blevet konstateret ét nyt smittetilfælde, og derfor har der samlet set været 43 smittetilfælde de seneste syv dage.

Selv om det seneste par dage kun har budt på ganske få nye smittetilfælde, og det derfor tyder på, at udviklingen går den rette vej, er incidenstallet i Faaborg-Midtfyn fortsat højt og lyder på 84.

Incidenstallet er antallet af smittede per 100.000 borgere over de seneste syv dage. Er incidenstallet over 20, vil kommunen figurere på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste.

Fordi Faaborg-Midtfyn ligger langt over spærregrænsen, vil Styrelsen for Patientsikkerhed nu indføre restriktioner for besøg på plejehjem og bosteder. Konkret hvilke restriktioner der er tale om, venter kommunen foreløbigt svar på, lyder det fra Siggi W. Kristoffersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce