Annonce
Nyborg

Flere cykelstier godt på vej: Byrådet sætter fælles kurs

En cykelsti på Kertemindevej ved Flødstrup er blot et af de mange ønsker, partierne i Nyborgs byråd skal drøfte, når de på mandag fortsætter forhandlingerne om en langsigtet plan for flere cykelstier i kommunen. Foto: Kasper Riggelsen
Alt tyder på en bred aftale om 20-25 millioner kroner til cykelstier i Nyborg Kommune de næste fire år.

Østfyn: En plan for flere cykelstier i Nyborg Kommune de næste fire år er godt på vej og efter alt at dømme lige om hjørnet.

Repræsentanter for byrådets partier mødtes fredag eftermiddag til den første forhandling om Venstres forslag om en langsigtet plan for en udbygning af cykelstinettet.

Og borgmester Kenneth Muhs (V) er bestyrket i troen på et bredt forlig.

Annonce

- Det var et rigtig godt møde med en positiv stemning. Der var stor vilje fra alle til at finde en løsning, tilføjer han.

Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling har noteret sig ønsker om og behov for cykelstier for anslået 142 millioner kroner.

Derfor har Venstre som byrådets største parti foreslået at give det nuværende budget til cykelstier på beskedne 3,5 millioner kroner om året en saltvandsindsprøjtning på 20-25 millioner kroner over de næste fire år.

Nyt møde mandag

Det er en idé, byrådets næststørste parti, Socialdemokratiet, også er med på at realisere.

- Vi havde et virkelig godt møde, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Sonja Marie Jensen.

- Vi har et ønske om, at der både skal flere cykelstier i alle dele af kommunen og samtidig sættes penge af til bedre vedligeholdelse af de eksisterende. Og det oplever jeg, de øvrige partier også er indstillet på, tilføjer hun.

De 20-25 millioner kroner til flere cykelstier vil politikerne hente på budgettet til et opvarmet multibassin i Nyborg Marina.

Det projekt er kun på planlægningsstadiet, så i stedet for at lade pengene samle støv, vil politikerne have dem ud at arbejde.

Byrådets partier mødes igen på mandag til yderligere forhandlinger om en langsigtet plan - og en prioritering af de mange ønsker til cykelstier.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce