x
Annonce
Odense

Flere busser på vej: Erhvervsområder omkring Odense skal have bedre dækning

Det skal være lettere at tage bussen på arbejde, hvis man arbejder på en af de store virksomheder i erhvervsområderne i udkanten af Odense. Det skal et nyt projekt mellem Fynbus og virksomhederne nu hjælpe med til. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fynbus vil nu gøre mere for at betjene store erhvervsområder i og omkring Odense med ruter. Logistikvej, Tietgenbyen og Lindø Industripark er de første.

En lang række store erhvervsområder i og omkring Odense har længe været svære at nå, hvis man vil tage bussen på arbejde. Men det vil Fynbus nu forsøge at råde bod på ved at forlænge en række ruter. Målet er at få flere passagerer til at tage bussen - og forbedre økonomien for Fynbus.

- Blandt tilflyttende firmaer er en række store erhvervsvirksomheder med flere hundrede arbejdspladser, hvor det må formodes, at nogle ansatte vil være interesseret i at benytte kollektiv trafik til og fra deres arbejdsplads. De henvender sig i øjeblikket og efterspørger en busbetjening, der passer bedre, fortæller Fynbus’ direktør, Carsten Hyldborg.

Derfor har selskabet nu formuleret projekt ”FynBusiness”, hvor formålet er at skaffe flere kunder i bussen gennem et direkte samarbejde med virksomhederne. I første omgang har man kig på tre områder, hvor man vil forsøge sig med en ny busbetjening. Det er Logistikvej i Højme, Tietgenbyen samt Lindø Industripark i Munkebo.

Den 5. marts starter Fynbus med betjening af Logistikvej i Odense, hvilket blandt andet er resultatet af et tæt samarbejde med firmaet Alex Andersen, der har været afgørende for, at forsøget har kunnet stables på benene så hurtigt, som det er sket.

- Fra starten af samarbejdet har vi været parate til at gå meget aktivt ind i projektet med at levere relevante data og bidrage til markedsføringen af et nyt bustilbud, fortæller Michael Gregersen, der er direktør i firmaet Alex Andersen, der har adresse på Logistikvej. Samme område er Gasa også rykket ind i for nylig.

Til august forventer Fynbus at starte et forsøg i forhold til Lindø Industripark i Munkebo. Også her har man været i tæt dialog med den største virksomhed i området - MHI Vestas Offshore Wind.

Senere venter Tietgenbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce