Annonce
Erhverv

Flere bliver sygemeldt fra jobbet: To nye jobkonsulenter skal hjælpe syge

Antallet af nordfynboer, der er for syge til at gå på arbejde og i stedet må melde sig på Jobcenteret, fortsætter med at stige. Derfor skal jobkonsulenterne nu have to nye kolleger for at kunne hjælpe de sygemeldte hurtigere og bedre. Arkivfoto: Kim Rune
Antallet af nordfynboer, der får sygedagpenge, fortsætter med at stige. Jobcenteret skal have ekstra kræfter til at aflaste de medarbejdere, der hver sidder med 60-65 sygedagpengesager.

Nordfyn: To nye jobkonsulenter skal være med til at få flere sygemeldte hurtigere tilbage i arbejde.

For antallet af nordfynboer, der får sygedagpenge, fortsætter den stigning, der har tegnet sig gennem flere år. Det betyder, at de 15 medarbejdere i Jobcenteret, der arbejder med sygdagpengesager, nu hver har 60-65 sager.

- Så vi er nået dertil, hvor vi er nødt til at få fordelt sagerne på flere hænder, siger arbejdsmarkedschef Søren Nielsen.

- Hvis medarbejderne skal overholde lovgivnings-minimum (om f.eks. tidsfrister, red.), har de for travlt til at kunne dykke alvorligt ned i den enkelte sag, hvor der kan være en mulighed for sammen med borgeren at løse det hurtigt, forklarer han.

- De kan kun nå at få rørt meget lidt ved den enkelte sag og kommer ikke tæt nok på. Den enkelte person er altid en særlig sag, og jo længere du kan komme ned  i sagen sammen med borgeren, jo større chance er der for, at det kan lykkes.


Hvis medarbejderne skal overholde lovgivnings-minimum, har de for travlt til at kunne dykke alvorligt ned i den enkelte sag.

Søren Nielsen, arbejdsmarkedschef


- Vi ved, at jo længere tid, borgeren ikke er i tilknytning til arbejdsmarkedet, jo sværere bliver det at komme tilbage, siger Søren Nielsen.

Annonce

147 flere sager

Det er langtfra nyt, at Nordfyns Kommune har forholdsmæssigt flere personer, der modtager sygedagpenge end de fleste andre kommuner.

Oven i det kommer så, at i covid 19-perioden er antallet af danskere, der får tildelt sygedagpenge, generelt steget, og det gælder også på Nordfyn. Hvorfor det forholder sig sådan, kan arbejdsmarkedschefen ikke forklare, men med til billedet hører, at der er flere af sygemeldingerne, hvor der er psykiske problemer involveret.

I den første uge af 2021 modtog 517 nordfynboer sygedagpenge, og det er 147 flere end i den første januaruge i 2020.

Og lidt flere tal: I oktober 2020 udgjorde sygedagpengemodtagere 3,8 procent af arbejdsstyrken i Nordfyns Kommune. På hele Fyn var det 3,3 procent og på landsplan 2,9 procent.

Derfor har Økonomiudvalget godkendt, at der afsættes midler til to ekstra jobrådgivere i 2021 og 2022.

Og går det, som administrationen håber, er det penge, der er godt givet ud. En beregning på, hvor mange personer, de to nye medarbejdere kan være med til at få tilbage i arbejde, viser et forventet provenu på 1,78 millioner kroner i 2021 og 4,28 millioner i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce