Annonce
112

Flere biler fundet efterladt uden hjul: Kameraer ved bilforhandler virkede ikke

Nummerplade

Sanderum: Får du tilbudt et sæt billige Citroën-alufælge - med eller uden dæk - kan det være en god idé at bede om en kvittering. For natten til torsdag forsvandt 12 originale alufælge med dæk fra Karvil Biler på Bondovej, oplyser Fyns Politi.

Bilerne var parkeret på et åbent område mellem forretningen og firmaets administrationsbygning, og fra Assensvej tæt ved tilkørsel 52 til motorvejen er der udsyn over en del af området. Fyns Politi håber derfor, at nogen kan have set noget i forbindelse med tyveriet af hjulene.

Tyveriet er sket i tidsrummet fra onsdag klokken 17.30 til torsdag klokken syv. Der er installeret overvågning, men der er for tiden en ombygning i gang, og kameraerne virkede ikke, har politiet konstateret.

Bilerne, som mistede deres hjul, blev fundet torsdag morgen klodset op på dæk og paller.

Natten til mandag blev der også stjålet hjul fra en bilforhandler på Bondovej. Her blev et hegn klippet over, og tyvene afmonterede fælge og dæk på Audi A6.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Annonce