Annonce
Nyborg

Flere bejlere til butikscenter uden liv

Engang var Ullerslevcentret fuld af liv, men i dag fremstår bygningerne - med få undtagelser - tomme og forladte. Foto: Kasper Riggelsen
Estate Invest, der ejer otte butikker i Ullerslevcentret, har helt opgivet at få lejet lokalerne ud. Til gengæld står andre klar i kulissen til at tage over.

Ullerslev: Det går som bekendt op og ned i showbuisness. Efter en kort opblomstring for et par år siden er det dog kun gået en vej for Ullerslevcentret, nemlig ned.

Det udtjente butikscenter er da også ved flere lejligheder blevet betegnet som et åbent sår, men nu er måske lys forude.

Som Stiftstidende kunne fortælle allerede sidste efterår har to almene boligselskaber vist interesse for den store bygningsmasse, der har fået lov til at forfalde. Ud over Fyns Almene Boligselskab drejer det sig om AB Holmgaarden.

Annonce

Derudover kan Fyens Stiftstidende nu løfte sløret for, at også to private investorer har henvendt sig til kommunen indenfor den seneste måned.

Et typisk billede af centret - her er det bagerbutikken, der lukkede for et par år siden. Foto: Kasper Riggelsen

- Det er korrekt, at vi har talt med to forskellige boligselskaber, der begge har vist interesse for Ullerslevcentret. Siden er der også kommet to private investorer på banen, der også er interesserede i stedet. Nu er vi så i dialog med alle parter for at finde ud af, hvad de har af planer i forhold til centret. Når vi har fået afklaret det, kan vi komme videre, fortæller erhvervs- og udviklingschef i Nyborg Kommune, Babak Djarahi.

Flere ejere

En af de helt store udfordringer er - og har længe været - at der er flere forskellige ejere, som skal blive enige. Størstedelen af komplekset ejes dog af Estate Invest, som råder over 1069 kvadratmeter fordel på otte lejemål.

Ifølge selskabets udviklingschef, Brian Jensen, har man efterhånden helt opgivet at leje ud til butikker eller lignende.

- Vi har efterhånden prøvet mange forskellige ting, men det fører ikke til noget. Tværtimod er vi nede kun at have lejet den ene enhed ud til det lokale pizzaria, og vi kan ikke selv lige få øje på, hvordan vi skal komme videre herfra, siger han.

Udviklingschefen bekræfter dog overfor Fyens Stiftstidende, at man blevet kontaktet af en mulig investor, ligesom også kommunen har budt sig til. Men i begge tilfælde har man ikke kunnet blive enige om, hvad det skal koste.


Nu mangler vi stadig at høre nærmere om, hvilke planer de enkelte aktører har med stedet, men jeg er mere optimistisk i dag, end jeg tidligere har været.

Babak Djarahi, erhvervs- og udviklingschef i Nyborg Kommune


Babak Djarahi tror derimod fortsat på, at der kan findes en løsning. Ikke mindst set i lyset af, at der nu står flere bejlere klar i kulissen.

- Nu mangler vi stadig at høre nærmere om, hvilke planer de enkelte aktører har med stedet, men jeg er mere optimistisk i dag, end jeg tidligere har været, siger han.

Byrådet tilkendegav sidste år, at man ville se positivt på at omdanne Ullerslevcentret til almene boliger. Ved samme lejlighed blev der afsat en pulje på 5,5 millioner kroner, som er kommunens andel.

I øjeblikket er langt de fleste butikker rundt om i landet lukket ned. Men i tilfældet Ullerslevcentret har det været den sørgelige sandhed i lang tid. Foto: Kasper Riggelsen

Man har godt nok budgetteret med, at pengene først skal udbetales i 2024, men det er muligt at fremrykke investeringen, hvis det bliver aktuelt på et tidligere tidspunkt, påpeger Venstres Erik Rosengaard, der selv er bosat i Ullerslev og gjorde en indsats for at sætte skub i tingene ved at invitere Fyns Almene Boligselskab (FAB) til byen.

Annonce

Lange udsigter

Efterfølgende udtalte projektchef i FAB, Henrik Max Rasmussen, til avisen, at man nu ville dykke længere ned i sagen og overveje, om der var grundlag for at lave et projekt.

Også AB Holmegaarden er fortsat med i spillet om Ullerslevcentret, bekræfter direktør Jette Egebjerg overfor Fyens Stiftstidende.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi kan se spændende muligheder i at bygge almene boliger netop her, ikke mindst på grund af Ullerslevs gode placering, som vi tror på kan appellere til alt fra seniorer til børnefamilier. Men vi har ikke lavet et konkret projekt på nuværende tidspunkt, siger direktøren, der ikke føler sig presset af, at to private investorer efterfølgende har meldt sig på banen.

- Det er et frit land, vi lever i, bemærker hun.

Hvem de to private bejlere er, har det ikke været muligt at få oplyst. Uanset hvem der ender som ny ejer, vil der dog gå mindst et par år, før de nye boliger står klar. Det vil nemlig kræve, at der laves en ny lokalplan for området, og alene den del kan tage op til 12 måneder.

Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce