Annonce
Odense

Flere børn kommer med på krisecenter: Odense Krisecenter ønsker at udvide og flytte adresse

Det er ikke muligt at udvide Odense Krisecenter mere på sin nuværende placering. Derfor kigger kommunen nu efter en ny mulig placering. Arkivfoto: Simon Staun
Et øget pres på Odense Krisecenter betyder, at kommunen nu søger om medfinansiering til fem nye pladser. Det medfører samtidigt, at krisecentret må flytte fra sin nuværende adresse, hvor der ikke er mulighed for at udvide.
Annonce

Odense: Flere børn kommer med deres mor på krisecenter, og det er med til at øge presset på lokalerne i det nuværende Odense Krisecenter, der i forvejen har en belægningsprocent på over 93.

Derfor har kommunen søgt Socialstyrelsen om 2,5 mio. kroner, der skal bruges til at oprette fem nye pladser.

Det betyder samtidigt, at krisecentret skal finde nye lokaler, for de nuværende faciliteter på Rødegårdsvej kan ikke udvides mere.

- Herunder coronakrisen har der i perioder været pres på pladserne, og vi ser, at de kvinder, som kommer, ofte har mange børn med. Derfor giver det god mening at etablere yderligere fem pladser, siger chef for området, Henriette Korf Graversen.


Børnene fylder mere og mere, så vi kunne også godt tænke os, at vi fik en større variation i tilbuddet af værelser

Henriette Korf Graversen


- Børnene fylder mere og mere, så vi kunne også godt tænke os, at vi fik en større variation i tilbuddet af værelser. Altså at kvinder med mere end to og tre børn fik mere plads end kvinder uden børn. Vi ville gerne strikke tilbuddet sammen så det passede bedre til kvindernes individuelle behov, men den mulighed har vi ikke i dag, siger hun.

Annonce

Bedre forhold for børnene

Forvaltningen er derfor på udkig efter en matrikel, hvor man kan indrette 20 værelser mod de 15, man har i dag - og her vægter det også højt, at der skal være mere plads til børnene og mulighed for at lave nogle aktiviteter.

I mellemtiden forsøger man at udnytte den plads, man har, så godt som muligt:

- I år har vi fået etableret et sanserum til børnene, og det giver god mening til små og mellemstore børn, når de nu er nødt til at bo på krisecenter i en periode, siger Henriette Korf Graversen.

- Jeg synes, Odense Krisecenter gør et stort og vigtigt arbejde i dag, og på en ny matrikel vil vi også stadig gerne kendes på, at vi har en høj faglighed og sikkerhed, siger chef for området, Henriette Korf Graversen. Arkivfoto
Annonce

Sikkerheden i top

Sikkerheden er et anden punkt, som skal være helt i top et nyt sted. Både i forhold til at forhindre uvedkommende i at komme ind, og i forhold til afskærmningen, så folk udenfor ikke kan kigge ind.

- Det er vigtigt at sige, at der laves forskellige risikovurderinger af de her kvinder. Nogle er mere truede, fordi de har mere opsøgende partnere end andre, så behovet kan være forskelligt, men vi er nødt til at have noget, så de også kan skærmes, siger Henriette Korf Graversen.

Spørgsmålet er så, hvornår man kan forvente at se et nyt krisecenter. Hvis Socialstyrelsen bevilger pengene, skal de som udgangspunkt være brugt inden udgangen af 2021. Forvaltningen skal altså have fundet en ny beliggenhed inden da.

Spørgsmålet er så, om der er noget, man kan gøre for at gøre forholdene bedre i den mellemliggende periode?

- Vi arbejder hele tiden på at udnytte den plads, vi har, siger Henriette Korf Graversen. Og hvis vi er fyldt her i Odense, prøver vi at hjælpe kvinderne hen på et andet krisecenter, hvis det er bedre.

Odense Krisecenter

Krisecenter Odense har 15 pladser, hvor der kan være 15 kvinder og omkring 25 børn. Værelserne rummer både kvinder med og uden børn.

I 2019 var belægningsprocenten på 93,4. Det svarer til, at der var ialt 55 kvinder og 85 børn, som i en periode opholdt sig på krisecenteret.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce