Annonce
Faaborg-Midtfyn

Flere arbejdspladser til Fyn: Ringe Fængsel udvider med 50 ekstra celler

Gorm Andersen peger på stordriftsfordelene ved flere indsatte i Ringe Fængsel. Arkivfoto: Michael Bager

Det vil give et endnu ukendt antal ekstra arbejdspladser til Midtfyn, når Ringe Fængsel skal huse flere kriminelle udlændige i 2021. Det er en konsekvens af nye, strammere regler på udlændinge-området.

Annonce

Antallet af indsatte i Ringe Fængsel stiger med mere end 50 procent, når fængslet, der i dag huser 86 kriminelle udlændinge, skal have yderligere 50 beboere i 2021. Det er resultatet er den netop vedtagne finanslov for 2019. Det betyder, at fængslet skal udvide.

- Der skal enten bygges om eller bygges til, for lige nu er vi fyldt helt op. Vi har 86 celler, og vi har 86 indsatte, siger enhedschef i fængslet, Gorm Andersen, som endnu ikke kender de konkrete planer.

Flere indsatte betyder også flere arbejdspladser på Midtfyn.

- Det gælder både kontor-ansatte, socialrådgivere og fængselsbetjente. Men hvor mange ved jeg heller ikke endnu, tilføjer Gorm Andersen.

Der skal etableres cirka 50 ektra lukkede celler i Ringe Fængsel, fordi udlændinge-politikken er strammet. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Ringe Fængsels redning

Antallet er medarbejdere i fængslet er for nylig blevet næsten halveret til cirka 65, da fængslet blev omdannet til et udvisningsfængsel.

Det har tidligere været på tale, om Ringe Fængsel skulle lukke, og da justitsminister Søren Pape var på besøg for godt en måned siden, kaldte han omdannelsen til udvisningsfængsel for "Ringe Fængsels redning."

Tidligere sad der både kvinder og unge mænd i fængslet, men fra 1. oktober i år sidder der nu kun kriminelle udlændinge, der skal sendes ud af Danmark, så snart de har afsonet deres straf.

At fængslet nu får endnu flere indsatte, mener enhedschef Gorm Andersen er en "spændende opgave".

- Det er kun positivt. Stordrift gør det mere rentabelt, så det er jeg glad for, siger han.

Der er sat 75 millioner kroner af i finansloven til de ekstra celler i Ringe Fængsel. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Straffen er mangedoblet

I finansloven er der sat 75 millioner kroner af til at etablere de ekstra fængselspladser i 2020, og fra 2021 vil Kriminalforsorgen have udgifter for 37 millioner kroner ekstra om året.

Behovet for de ekstra pladser kommer af, at regeringen og Dansk Folkeparti i finansloven har strammet reglerne for udlændinge på tålt ophold og udviste kriminelle.

De skal ikke længere bo på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Ikast, men på øen Lindholm ved Stege Bugt. Beboerne har meldepligt, så myndighederne ved, hvor de er, så de kan sendes ud af landet, så snart muligheden byder sig.

Det er straffen for at bryde meldepligten, som er blevet mangedoblet, og som resulterer i de ekstra fængselspladser i Ringe.

Hvis en kriminel udlænding ikke overholder meldepligten ti gange på en måned, vil det i 2021 blive straffet med 40 dages ubetinget fængsel. I dag ville straffen som udgangspunkt lyde på syv dages ubetinget fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce