Annonce
Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Sådan så det ud, da daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i oktober 2018 indviede Aurora Nordic i Bellinge. Med til festdagen var også Terry Booth - manden i midten - administrende direktør i Aurora, verdens næststørste cannabisproducent. Booth sagde blandt andet. - Danmark har været smart, og politikerne har været hurtige til at lovgive på området og give de rigtige tilladelser. Danmark er det perfekte sted at være, når man vil producere til det europæiske marked. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Mads Pedersen mener, der er plads til fem producenter af medicinsk cannabis i Danmark - og at vækstmuligheder på Fyn er fremragende.
Annonce

Tilladelsen til at sælge og eksportere medicinsk cannabis giver flere arbejdspladser på Fyn, lyder det fra Mads Pedersen, direktør Aurora Nordic.

- Vi er 50 mand nu, og der er ingen tvivl om, at vi ansætter flere, for nu skal vi udvide vores produktioner i Danmark, siger han.

For et lille år siden trådte Auroa Nordic på bremsen og satte dele af sit byggeri på stand by, fordi fremdriften for medicinsk cannabis i Europa ikke gik så strygende som forventet, men også på det punkt regner Mads Pedersen med at træde på speederen i stedet for bremsen.


Hvis vi ikke var kommet igennem med det her relativt hurtigt, kunne det også have fået økonomiske konsekvenser for os, men nu kan vi fastholde vores medarbejdere og se fremad, og jeg tror på, at der er en kæmpe vækstmulighed for Fyn.

Mads Pedersen, Aurora Nordic


- Vi kommer helt sikkert til at genoptage byggeriet. Vi var i gang med at opføre en helt ny facilitet, hvor vi har en større produktionskapacitet. Den startede vi på det grundlag, at markedet ville vokse mere, end det gjorde. Markedet i Tyskland  voksede virkelig flot og med procenter, mange andre ville have elsket, men når det steg med 100 procent, og vi havde regnet med 300, så var vi nødt til at sætte det på standby, siger direktøren for hvem, netop det tyske marked er afgørende.

Annonce

Seriøse producenter

Aurora Nordic er den første danske produktion, der får en tilladelse til at sælge og eksportere medicinsk cannabis, og flere andre aktører - blandt andre Spectrum Therapeutics i Stige - har ærgret sig over, at det tager så lang tid for danske producenter at komme gennem nåleøjet hos Lægemiddelstyrelsen, og at rammerne for de danske producenter er for usikre. Der er endnu ikke en politisk afklaring af fremtiden for forsøgsordningen for medicinsk cannabis - en ordning, der udløber om godt et år.

Mads Pedersen ved, at flere investorer har trukket sig i de første tre år af den fireårige forsøgsordning, som medicinsk cannabis produceres under. Men han tror fast på, at medicinsk cannabis har en fremtid i Danmark, også på Fyn.

Medicinsk cannabis på Fyn

På Fyn har flere virksomheder investeret millioner i produktion af medicinsk cannabis.

En række af dem:

Aurora Nordic: - Mads Pedersen i samarbejde med canadiske Aurora, der er verdens næststørste cannabisproducent. Er den første  - og hidtil eneste - danske producent, der får tilladelse til salg og eksport.

Spectrum Therapeutics: Har investeret 350 millioner kroner i en ny fabrik i Stige nord for Odense. Moderselskabet er verdens største medicinske cannabisproducent - Canopy Growth Corporation, der har hovedkontor i Canada.

Schroll Medical: Ligger i Årslev. Udspringer af Schroll Flowers - canadiske Aphria har skudt 750.000 kroner ind virksomheden.

Atlas Biotechnologies. Belligende i Veflinge på Nordfyn. Den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies omdanner tidligere champignonfabrik til europæisk base for udvikling og produktion.

- Der er canadiske investorer, der har trukket sig, og der er også israelske investorer, der har trukket sig, og der er nogle, der har givet op undervejs. Hvis vi ikke var kommet igennem med det her relativt hurtigt, kunne det også have fået økonomiske konsekvenser for os, men nu kan vi fastholde vores medarbejdere og se fremad, og jeg tror på, at der er en kæmpe vækstmulighed for Fyn. Jeg har aldrig troet på, at der var en fremtid for en hel masse producenter, men dem, der er seriøse, er der bestemt en fremtid for. Jeg mener, der plads til fem producenter i Danmark, fastslår direktøren.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce