Annonce
Middelfart

Flere anmeldelser om gaslugt: Forklaringen blev fundet hos landmand

En af anmeldelserne kom blandt andet fra en institution i Ejby, der ifølge indsatslederen havde fået alle børnene indenfor, da personalet bemærkede den gas-lignende lugt. Presse-fotos.dk
TrekantBrand har både tirsdag og onsdag været til stede i Ejby efter anmeldelser om gaslugt i luften. Der er dog - med stor sandsynlighed - ingen fare på færde, er meldingen fra beredskabets indsatsleder.

Ejby: TrekantBrand har tirsdag og onsdag modtaget flere anmeldelser om, at det lugtede af gas i Ejby. Den ene kom onsdag fra en institution, hvor personalet havde kaldt alle børn inden døre, da det bemærkede den gas-lignende lugt udenfor.

Men der er formentlig ingen fare på færde, melder indsatsleder Hans Egon Bendorff fra TrekantBrand, efter han onsdag eftermiddag havde været forbi Ejby.

- Vi har lokaliseret lugten til at komme fra en landmand, der går og muger ud i sin stald. Det er ikke 100 procent sikkert, at det er ham, men det tyder det på. Det er i hvert fald ikke gas. Det kan være lugtgener fra hans opstakning af mødding og diverse, og så giver det sådan et pust ind over byen, og så får de lidt lugt, siger indsatslederen og fortæller, at personalet i både børnehaven og skolen reagerede lige efter bogen ved at lukke døre og vinduer samt holde børnene indenfor:

- De gør lige det, de skal, men jeg har sagt til dem, at de ikke skal være bange for at gå ud med børnene. Det er ganske almindelig lugt. Det er ikke gas.

Annonce

Ingen gas i luften

Hans Egon Bendorff fortæller, at han selv var ude med egen næse for at lokalisere gaslugten, og det lugtede rigtig nok en smule af gas med mellemrum, men lugten var ifølge indsatslederen ikke konstant.

- Jeg har selv været ude de seneste par timer og forsøgt at sniffe alt, hvad jeg nu kan, og der kan godt komme lidt lugt i bølger, og skolen og børnehaven har ligget lige i skudlinjen, siger indsatslederen.

For en sikkerheds skyld blev gasselskaberne kontaktet, og de havde ikke registreret nogen brud. Hans Egon Bendorff selv havde også sin gasmåler fremme, og den ikke kunne måle noget. Det samme havde hans kollega, der var vagtsat tirsdag, hvor der også blev anmeldt gaslugt i Ejby, og dennes gasmåler kunne heller ikke finde noget, oplyser Bendorff.

- Der er ikke fare for eksplosion, og det er ikke gaslugt. Det er jeg 99,9 procent sikker på, men vi har også aftalt, at hvis det er en vedvarende lugt gennem længere tid, så skal de ringe igen, siger indsatslederen.

Og den samme opfordring gælder for resten af byens borgere.

- Opfordringen er, at de skal prøve at vente, men hvis der er en konstant lugt hele tiden, så skal de ringe, siger Hans Egon Bendorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce