Annonce
Kerteminde

Flere års drøm blev tilvirkelighed: Speedwayklubben skrev købskontrakt på banerne i Munkebo

Otte forskellige kontrakter i tre eksemplarer skulle der underskrives, før speedwaybanens ejerskab overgik fra kommunen til speedwayklubben. Forrest er det formand for klubben Jan O. Pedersen og kasserer Dan Johansen, bagved dem er det borgmester Kasper Olesen (S) og viceborgmester Hans Luunbjerg (V). Foto: Helle Nordström
Nu kan klubben komme i gang med at forhøje støjvolden, så der igen kan køres speedway på den store bane - og vi igen kan komme op og se ligaløb og heppe på de lokale kørere.

Munkebo: Efter en årelang proces med utallige bump på vejen oprandt fredag den store dag, hvor Munkebo Speedway Club skrev under på en købskontrakt på banerne i Munkebo. Ja, de skrev ikke bare under på købskontrakten, for sådan en handel mellem kommunen og klubben krævede også underskrift på en samarbejdsaftale, en deklaration om tilbagekøbsret og en transporterklæring.

For kommune var det borgmester Kasper Olesen (S) og tidligere borgmester, nu viceborgmester Hans Luunbjerg, der skrev under på striben af papirer. De har begge brugt mange timer på at få løst den knude, der forhindrede klubben i at kunne køre på den store bane. Problemet er - meget kort fortalt - at miljøkrav om støjbegrænsning kræver, at støjvolden hæves, men det kan kommunen ikke bruge millioner af kroner på. Klubben har til gengæld fundet en løsning, der dog forudsætter, at de ejer baneanlægget.

Annonce

Pønser på en BMX-bane

Munkebo: Intet er så galt, at det ikke er godt for noget, siger et gammelt ordsprog. Det er lige før, at det også kan bruges om det miljøkrav om en højere støjvold, der nu i flere år har forhindret speedwaykørerne i at bruge den store bane.

Formand for Munkebo Speedway Club, Jan O. Pedersen, har nemlig regnet ud, at den nye støjvold får en højde, så man kan bruge den som startrampe for en BMX-bane med internationale mål.

- Sådan en bane kan vi anlægge, hvis I øvrigt vi kan få de kommunale tilladelser, og sådan en findes ikke på Fyn, fortæller Jan O. Pedersen.

Mange krus kaffe

- Endelig fandt vi en løsning, så vi igen kan få speedway til Munkebo. Der er drukket mange krus kaffe under vejs - ja krus og ikke bare kopper. Jeg ved godt, at nogle gange smagte kaffen bedre end andre gange, og nogle gange var I godt trætte af os, men I knoklede videre, sagde Kasper Olesen.

- Nu er vi nået frem til et rigtig godt resultat, ovenikøbet et der betyder, at flere foreninger kan komme ind og gøre brug af det store anlæg, og uden at kommunen løber en stor økonomisk risiko. Nu kan I snart komme i gang med det praktiske arbejde. Jeg håber bare for jer, at det ikke bliver en lige så langsommelig affære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce