Annonce
Erhverv

Efter flere års ondt i økonomien: Odense-arkitekt konkurs

Arkitektfirmaet TKT har haft problemer med likviditeten i længere tid. Arkivfoto.
Efter en længere periode med svær økonomi og dårlig likviditet er Arkitektfirmaet TKT i Odense gået konkurs. Firmaet har stået bag en lang række byggerier på Fyn og havde flere end 30 ansatte i de gode tider.

Odense: Arkitektfirmaet TKT i Odense gik i sidste uge konkurs efter flere år med problemer. Det 14 år gamle firma var en af Fyns største arkitektvirksomheder.

Selskabet skiftede kort før konkursen navn til Aktieselskabet af 10. februar 2020.

Ejer og direktør Søren Vestergaard forklarer, at virksomheden i en årrække har haft en spændt økonomi.

- Vi har kæmpet med likviditeten i længere tid, og det er det, der har indhentet os nu, siger han.

Annonce

31 ansatte på toppen

Ifølge ejeren er der ikke nogen enkeltstående forklaring på problemerne.

- Vi har da brugt kræfter på projekter, der ikke er blevet til noget, eller er blevet udsat, men det er ikke et enkelt projekt, der har trukket os ned. Markedet er ikke så let, der er andre end os, der kæmper med det, siger Søren Vestergaard.

Virksomhedens regnskaber er ikke prangende, men der har ikke været røde tal i de seneste mange år til og med regnskabet for 2017/18, der blev det sidste, der blev offentliggjort.

Antallet af ansatte toppede i 2007/08, da der i gennemsnit var 31 fuldtidsmedarbejdere. Ifølge det senest offentliggjorte regnskab var der dengang 12 fuldtidsansatte. Ved lukningen var tallet lavere, oplyser ejeren.

Byggede boliger og skoler

Søren Vestergaard forsøger at købe nogle af værdierne ud af konkursboet og videreføre firmaet i en anden form.

- Jeg håber, at det kan lade sig gøre. Vi taler om det nu, så jeg kan ikke sige noget om, hvordan udsigterne er, siger han.

Advokat Jesper Altamarino fra Ideal Advokatfirma i Odense er blevet udnævnt som kurator, og han håber også, at virksomheden kan føres videre.

- Det vil være det mest hensigtsmæssige. Men det er for tidligt at sige noget om endnu, jeg er først ved at danne mig et overblik over passiver og aktiver, siger han.

Advokaten kan endnu ikke sige noget om, hvor stort kreditorernes tab kan blive. Firmaets bankforbindelse Spar Nord Bank er blandt kreditorerne.

Arkitektfirmaet TKT har stået bag en lang række byggerier især på Fyn. Ifølge dets hjemmeside har det blandt andet udført mange projekter for Humlebo Gruppen og for forskellige boligforeninger. Det har også tegnet HC Odenses store byggeri i Cortex Park og været med til at ombygge og renovere flere skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce