Annonce
Nyborg

Flemming Jensen har tabt sit hjerte på Nyborg Vold

Der var kærlighed i luften, da instruktør Flemming Jensen blev interviewet af Café Stiften-vært og souschef på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg Mogens Rasmussen. Foto: Sugi Thiru
Manuskriptforfatteren og instruktøren Flemming Jensen erklærede Nyborg Voldspil sin kærlighed foran 100 trofaste Fyens Stiftstidende-læsere.

Nyborg: Det regnede en smule.

Men det var nu mest kærlighed, der var i luften, da nogle af Fyens Stiftstidendes mest trofaste abonnenter i går fik et kig ind bag Nyborg Voldspils kulisser.

- Jeg har tabt mit hjerte hernede. Dét har jeg, som manuskriptforfatter og instruktør Flemming Jensen betroede de 100 læsere, der havde været så heldige at få billetter til Fyens Stiftstidendes arrangement i friluftsteateret på Møllebakken.

Og han mente det.

- Ja, I må meget undskylde. Men jeg er altså i meget godt humør, fastslog han.

Og der var vist ingen blandt de mange Café Stiften-gæster, som ikke straks blev smittet med hans begejstring for de talentfulde amatører på scenen og de mange frivillige bag den.

Annonce

- Uspiseligt

Flemming Jensen har selv skrevet manuskriptet til årets sommerforestilling på volden.

"Frøken Nitouche" er egentlig en fransk operette af oprindelse.

Men de fleste danskere kender nok bedst den danske spillefilm af samme navn med Lone Hertz og Dirch Passer i hovedrollerne.

Og i den er der, som Flemming Jensen betroede avisens læsere, en historie, som "man må tage sig lidt til hovedet over".

- Kvindesynet i filmen er jo fuldstændig uspiseligt. Unge piger bliver sendt i kloster og siden tvangsgiftet bort …, mindede han om med et smil på læben og et glimt i øjet.

Kærlighed med et twist

Men "Frøken Nitouche" er også en smuk kærlighedshistorie.

Og det er dén, Flemming Jensen vil fortælle og få til at blomstre i landets ældste og største friluftsteater.

Med et twist.

- Vi har valgt at lave en munter og varm forestilling, der kalder på latteren. Vi ved jo alle sammen godt, at historien er noget sludder. Men hop dog med på den, for det bliver også varmt og dejligt. Og hvad er der egentlig galt med at tro på det gode, som han sagde, før han løftede lidt af sløret for det der twist.

- I får naturligvis de gamle, ikoniske sange, vi kender fra filmen. Men vi har tilføjet nogle nye. Og så er der så meget talent i Nyborg Voldspil, at vi simpelthen har måttet finde på nogle flere roller, forklarede han.

Publikum vil selvfølgelig heller ikke blive snydt for de store danseoptrin, der er et af Nyborg Voldspils varemærker.

Dem har koreografen Peter Friis skabt.

Og at dømme efter de smagsprøver, Café Stiftens gæster fik i går, har publikum meget at glæde sig.

"Frøken Nitouche" på Nyborg Vold har premiere den 19. juli og spiller frem til og med den 10. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce